21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ: Δείξε μου τον γυμναστή σου, να σου πω πού θα φτάσεις – ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι ένας επαγγελματίας που κάνει τη διαφορά στον τομέα του και ο οποίος γνωρίζει τόσο καλά το αντικείμενό του, ώστε να είναι και απόλυτος όσον αφορά στο πως πρέπει να γίνονται τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής που δεν έχει δίπλα του ένα καλό επιτελείο γυμναστών, πολύ δύσκολα θα καταφέρει πράγματα, όσο ικανός κι αν είναι τακτικά.

Το σώμα του αθλητή πρέπει να είναι μόνιμα σε θέση να ακολουθεί όσα του υπαγορεύει το μυαλό. Η παρακολούθηση των ποδοσφαιριστών να γίνεται με τρόπο επιστημονικό. Το πρόγραμμά τους να εναρμονίζεται με τις ανάγκες που παρουσιάζουν οι μετρήσεις και οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται. Η δουλειά πρέπει να είναι τοπ επιπέδου, επιστημονικά εξελιγμένη, με συγκεκριμένες αρχές και διαρκή μελέτη των δεδομένων και των επιδόσεων.

Όλα αυτά δηλαδή που εξασφαλίζονται μέσω της παρουσίας του “σκληρού” Τζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο, του αρχιγυμναστή της ΑΕΚ και προσώπου απόλυτης εμπιστοσύνης για τον προπονητή. Είναι ευτύχημα για τον Καρέρα να έχει το κεφάλι του ήσυχο, να μην απαιτείται να παρεμβαίνει σε τομείς που δεν είναι της αρμοδιότητάς του και να γνωρίζει ότι όταν κάτι στραβώνει, υπάρχει εκεί ο κατάλληλος άνθρωπος για να το επαναφέρει στη σωστή σειρά και πάλι.

ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ

Αρκεί κάποιος να ανατρέξει στο παρελθόν για να αντιληφθεί πόσο σημαντικοί είναι οι γυμναστές για τη σωστή λειτουργία και εκτέλεση του ποδοσφαιρικού σχεδίου που έχει καταστρώσει ο προπονητής. Επί εποχής της αυτοκρατορίας της ΑΕΚ, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ήταν ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας εκείνος που έκανε τη διαφορά στο πλευρό του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο “Μπούρου” ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του, την τεχνογνωσία του μετέφερε με επιτυχία και στον Ολυμπιακό, ενώ η κατάρτισή του είναι τόσο υψηλή που ακόμα και σήμερα, περίπου 30 χρόνια μετά εκείνη τη «χρυσή» περίοδο για την ΑΕΚ, παραμένει στις επάλξεις και ακολουθεί τον Τραϊανό Δέλλα σε κάθε προπονητικό βήμα του.

Πέρασαν 24 χρόνια για να πατήσει ξανά κορυφή η ΑΕΚ, με τον Σεμπαστιάν Μπασκόν να αποτελεί έναν γυμναστή που λάτρεψαν ο ποδοσφαιριστές, στο πλευρό του Μανόλο Χιμένεθ και ο οποίος έκανε καταπληκτική δουλειά. Είναι πολλοί (ίσως και όλοι) εκείνοι που συνεργάστηκαν μαζί του, οι οποίοι παραδέχονται ότι το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας και της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ήταν η δική του παρουσία στο πλευρό του Ισπανού κόουτς.

Ασφαλώς σπουδαία δουλειά κατά την παρουσία του στην ΑΕΚ έχει να επιδείξει και ο Κύπριος Αντώνης Κέζος, υπό την εκγύμναση του οποίου η ομάδα κατέγραψε εξαιρετικές πορείες, την περίοδο προεδρίας του Ντέμη Νικολαΐδη, με προπονητές τους Φερνάντο Σάντος και Λορένθο Σέρα Φερέρ (και Νίκο Κωστένογλου, όταν αντικατέστησε τον Ισπανό στη σπουδαία πορεία του 2008 της “πρωταθλήτριας των γηπέδων”).

Δουλειά με αποτελέσματα εμφανούς βελτίωσης του συνόλου ήταν και αυτή του Παναγιώτη Βούλγαρη, τόσο φέτος όταν ενεργοποιήθηκε στο πλευρό του Νίκου Κωστένογλου για να μαζευτεί το “χάλι” που άφησε πίσω της η περίοδος Καρντόσο, όσο και όταν δίπλα στον Γκουστάβο Πογέτ, συνέβαλε στο να γίνει η ΑΕΚ ομάδα που άρχισε να βρίσκει τον προσανατολισμό της της μετά την επιστροφή από τις μικρότερες κατηγορίες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Ουρουγουανός κόουτς τον πήρε μαζί του εν συνεχεία στην Κίνα.

Photo Credits: Eurokinissi

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό