18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ – Αντβέρπ: Όλοι μέσα και με Λιβάι για την ανατροπή και την πρόκριση!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί την Αντβέρπ και με τη δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Μέσα και ο Λιβάι Γκαρσία αν και δεν είναι απόλυτα έτοιμος, ποιες οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα.

Ο μεγάλος στόχος του καλοκαιριού για την ΑΕΚ δεν ήταν άλλος από την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Και η Ένωση βρίσκεται πλέον ένα ματς από το να εκπληρώσει το όνειρο. Αρκεί να ανατρέψει την ήττα με 1-0 του πρώτου αγώνα από την Αντβέρπ στην αυριανή ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας και θα είναι αυτή που θα βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μια ήττα σε ένα ματς στο οποίο η ΑΕΚ αδίκησε ουσιαστικά τον εαυτό της καθώς βάσει ευκαιριών θα έπρεπε να είχε φύγει τουλάχιστον με την ισοπαλία από την Αμβέρσα.

Όπως τόνισε και ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης, οι παίκτες του σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπουν μέσα ψάχνοντας απεγνωσμένα το γκολ για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα αρχικά. Αλλά αντίθετα θα πρέπει να έχουν ηρεμία στο παιχνίδι, να το διαχειριστούν έξυπνα και να παίξουν με πάθος, διαθέτοντας την ίδια νοοτροπία. Το ίδιο υποστήριξε και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος υπογράμμισε ότι με υπομονή και με το πνεύμα του νικητή που διακατέχει την ομάδα, η ΑΕΚ μπορεί να εκπληρώσει το μεγάλο όνειρο που υπάρχει και δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Η τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα πριν από την αυριανή ρεβάνς με την Αντβέρπ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. #aek #aekfc pic.twitter.com/01FU7U3tDW

— Dimitris Vergos (@dimitrisvergos) August 29, 2023

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ματίας Αλμέιδα έχει να διαχειριστεί μόνο το ζήτημα του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος μπήκε αποστολή, αν και δεν έχει ξεπεράσει απόλυτα το τράβηγμα που υπέστη στο παιχνίδι του Βελγίου, πραγματοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση της Τρίτης στα Σπάτα. Ο Στάνκοβιτς κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που του στέρησαν τη συμμετοχή από το ματς στο Βέλγιο και βρίσκεται φυσικά στην αποστολή καθώς και στην τελευταία προπόνηση το βράδυ της Τρίτης στα Σπάτα συμμετείχε κανονικά. Εκτός είναι φυσικά ο Φαν Βέερτ που δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Ο Στάνκοβιτς έχει το προβάδισμα για να επιστρέψει στην εστία της ΑΕΚ, με τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα δεδομένα να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή μένει να φανεί αν δίπλα στον Σιμάνσκι ξεκινήσει ο Πινέδα. Δηλαδή αν χρησιμοποιηθεί ο Μεξικανός χαφ στον άξονα όπως στο πρώτο παιχνίδι, κάτι που είναι πιθανό, αντί του Γιόνσον, ο οποίος έπαιξε ολόκληρο 90λεπτο με τον Πανσερραϊκό. Αν συμβεί αυτό τότε ο Γκατσίνοβιτς θα πάει αριστερά, ο Άμραμπατ θα επιστρέψει στη δεξιά πλευρά και στην επίθεση είτε ο Τσούμπερ θα ξεκινήσει πίσω από τον προωθημένο Πόνσε, είτε ο Ελβετός θα παίξει στην κορυφή με τον Αραούχο από πίσω του καθώς είναι πολύ δύσκολο ο Λιβάι Γκαρσία να ξεκινήσει.

Πανέτοιμη η ΑΕΚ για τη ρεβάνς με την Αντβέρπ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι κιτρινόμαυροι προπονήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα Σπάτα ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους. #aek #aekfc pic.twitter.com/XwBw8zXprS

— Dimitris Vergos (@dimitrisvergos) August 29, 2023

Η αποστολή της ΑΕΚ για τη ρεβάνς με την Αντβέρπ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Γκίνης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

📄 Η αποστολή της ομάδας μας για τον εντός έδρας αγώνα απέναντι στη @RoyalAntwerpRSS #aekant #aekfc #aekfcseason2023_2024 #UCL pic.twitter.com/31AdOEcHNE

— AEK F.C. (@AEK_FC_OFFICIAL) August 29, 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό