16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ: Έτσι βγαίνει στην Ευρώπη – Ο ΠΑΣ και ο «τελικός» με τον Άρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι ζωντανή για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο τη νέα σεζόν χάρη στο «δώρο» που έκανε ο Ολυμπιακός.

Δεν έχει τελειώσει από τη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια η ΑΕΚ. Παρά το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκε σε έναν «τελικό» που έπρεπε να πάρει με τον Παναθηναϊκό, διατηρήθηκε ζωντανή τρεις στροφές πριν το φινάλε των play offs χάρη στην αδυναμία του Άρη να νικήσει τα «δευτέρα» του Ολυμπιακού.

Τώρα ξεκινά μια σειρά από «πρέπει» για μια ομάδα που ξεκάθαρα είναι αδούλευτη και ανήμπορη να κάνει τα αυτονόητα στο αγωνιστικό κομμάτι. Με τους «πράσινους» το θετικό ήταν πως κράτησε το μηδέν στην άμυνα, όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει και φάνηκε πόσο της έλειψε ένας Αραούχο. Ακόμη και έτσι η ΑΕΚ έχει την κατάσταση στα χέρια της για να ανατρέψει τα δεδομένα και να τσεκάρει μια θέση στο Europa Conference League.

Οι τρεις αγωνιστικές που απομένουν:

8η αγωνιστική – Τετάρτη 11 ΜαΐουΠΑΟΚ-Άρης 18:30ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 19:30Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 21:00

9η αγωνιστική – Σάββατο 14 ΜαΐουΆρης-ΑΕΚ 20:00Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 20:00Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 20:00

10η αγωνιστική – Τρίτη 17 ΜαΐουΑΕΚ-Ολυμπιακός 20:00ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 20:00ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 20:00

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ ισοβαθμεί με τον Άρη στους 53 βαθμούς που έχει και το αποτελέσμα στο ΟΑΚΑ. Η Ευρώπη θα κριθεί μεταξύ τους και πιο συγκεκριμένα στο «Βικελίδης» το Σάββατο 14/5. Η Ένωση χρειάζεται να προσπεράσει τους Θεσσαλονικείς για να πάρει έστω την τέταρτη θέση. Για την 3η στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να γίνει υπέρβαση από παίκτες που έχουν δείξει ως τώρα ότι δεν μπορούν παραπάνω.

Η ΑΕΚ πριν τον «τελικό» με τον Άρη υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, που τους έχει δυσκολέψει όλους στα play offs. Με τη διαφορά ότι οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν τρεις νίκες μαζί του σε ισάρριθμα ματς. Εάν η Ένωση κερδίσει ξανά τον ΠΑΣ, ίσως προσπεράσει τους Θεσσαλονικείς που πηγαίνουν στην Τούμπα με έναν ΠΑΟΚ ο οποίος θέλει να βάλει φρένο στην κατηφόρα και στα εννιά ματς χωρίς τρίποντο.

Η επόμενη αγωνιστική είναι κρίσιμη. Ακόμα όμως κι αν ο Άρης πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα, η ΑΕΚ θα έχει μια ακόμα τελευταία ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη. Εκει θα είναι το μεγαλύτερο «πρέπει» γι’ αυτήν σε μια κακή σεζόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό