24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αδυναμία σταθεροποίησης πάνω από τις 1.400 μονάδες για το Γενικό Δείκτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Το ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό ράλι παίρνει έντονες διαστάσεις με τους μεγαλύτερους δείκτες να καταγράφουν νέα υψηλά. Στις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο DAX αυξανόταν κατά 0,15%, ο γαλλικός CAC κατά 0,68%, ο ιταλικός MIB είχε άνοδο 0,61% και ο Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,47%. Αντίθετα αυξημένη μεταβλητότητα είχαν οι αμερικανικές αγορές με το Dow Jones να αυξάνεται εκείνη την ώρα κατά 0,34% ενώ ήπια διόρθωναν ο S&P 500 (-0,15%) και ο Nasdaq (-0,55%).

Ελληνικό χρηματιστήριο

Το στόχο να επιστρέψει στις 1.400 μονάδες ο Γενικός Δείκτης κυνήγησε σήμερα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με ανάμεικτες τάσεις ανάμεσα σε κλάδους και μετοχές. Τελικά, ο Γενικός Δείκτης αν και ξεκίνησε με σημαντική άνοδο τη συνεδρίαση (υψηλό ημέρας στις 1.407 μονάδες), στο τέλος περιορίστηκε στα ελάχιστα κέρδη του. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.399,87 μονάδες με άνοδο 0,29%. Ο στόχος της δυναμικής υπέρβασης των 1.400 μονάδων δεν επιτεύχθηκε σήμερα.

Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 177 εκατ. ευρώ (αρκετά χαμηλότερα από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας) και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 73 έκλεισαν ανοδικά και οι 40 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά 0,21%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,74%. Στους επιμέρους κλάδους,οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν οριακές ανοδικές κινήσεις ενώ συνεχίστηκε η πίεση στη μετοχή της Eurobank.  

Κλαδικοί δείκτες

Σε κλαδικό επίπεδο, ο τραπεζικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,36%. Έντονα ανοδικά τα τρόφιμα-ποτά (2,55%) λόγω Coca Cola HBC, οι Πρώτες Ύλες (0,65%), οι Τηλεπικοινωνίες (0,37%). Πτωτικά κινήθηκαν οι πετρελαϊκές (-0,1%).

Στα εταιρικά αποτελέσματα, ο Τιτάνας ανακοίνωσε ιστορικά υψηλή κερδοφορία και μεγάλο μέρισμα αλλά η μετοχή υποχώρησε καθώς εφαρμόστηκε το ‘αγοράζω στη φήμη, πουλάω στην είδηση’. Το ίδιο συνέβη και με την Aegean που είχε ιστορικά υψηλά αποτελέσματα και μεγάλο μέρισμα αλλά η μετοχή της υποχώρησε σήμερα.  

Πίεση εμφανίστηκε και σε άλλα μη χρηματοοικονομικά blue chips που ενδεχομένως να χάλασε και την τάση που έτεινε να δημιουργηθεί. Ενδεικτικά, πτωτικά κινήθηκε και ο Μυτιληναίος και η Aegean (και αυτή με ρεκόρ κερδοφορίας και υψηλό μέρισμα), η Jumbo. Αντίθετα κινήθηκαν καλά η Coca Cola HBC (προσεγγίζει βάσιμα τα 30 ευρώ), η Φουρλής, η Cenergy, η Ιντραλοτ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό