16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Αδειάζει» τον Μιλάνοβιτς ο πρωθυπουργός της Κροατίας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Άδειασε» τον Κροάτη πρόεδρο Ζόραν Μιλανοβιτς ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς, σχετικά με τις δηλώσεις του πρώτου ότι «οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου και παράσιτα».

Παρόλο που δήλωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις δηλώσεις Μιλάνοβιτς, ο Πλένκοβιτς είπε με νόημα:

«Λέμε όχι στον χουλιγκανισμό. Λυπούμαστε που συνέβη. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, όχι της εκτελεστικής εξουσίας. Δεν πρέπει να την προσβάλουμε».

«Δεν πήγαν εκδρομή, δεν πήγαν διακοπές, δεν πήγαν για τουρισμό στην Ελλάδα, πήγαν ενώ ήξεραν ότι δεν μπορούν να πάνε στον αγώνα. Και έγινε αυτό που έγινε», τόνισε επίσης ο Κροάτης πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι «σοβαρά εγκλήματα».

Σκληρή απάντηση στον Κροάτη Πρόεδρο: Η στρέβλωση της πραγματικότητας δεν προσφέρει καλή υπηρεσία

«Είμαστε μια αθλητική παγκόσμια υπερδύναμη, πρέπει να διαχωρίσουμε τον αθλητισμό από τον χουλιγκανισμό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε έκκληση στις ελληνικές αρχές να διεξαγάγουν τη διαδικασία όσο το δυνατόν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα.

Νωρίτερα, σκληρή απάντηση στις δηλώσεις Μιλάνοβιτς, έδωσε το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, η στρέβλωση της πραγματικότητα δεν προσφέρει καλή υπηρεσία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό