17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Αδειάζει» Ιερώνυμο ο Μεσσηνίας – «Δεν εκφράζει την ιεραρχία για τις βαπτίσεις»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαφείς αποστάσεις από τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αναφορικά με τη βάπτιση των παιδιών που θα υιοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια παίρνει με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Ο ιεράρχης τονίζει σε δήλωσή του πως τα όσα ειπώθηκαν «αποτελούν προσωπική του άποψη (σσ του Αρχιεπισκόπου), η οποία δεν απηχεί τη θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναμένει την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών και Δογματικών Θεμάτων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2024».

Όπως σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στον ιστοσελίδα του Ελεύθερου Τύπου ««η μη βάπτιση των συγκεκριμένων παιδιών αποτελεί ιδιάζον κανονικό επιτίμιο σε αυτά επειδή υιοθετήθηκαν από ομόφυλα ζευγάρια τα οποία αμαρτάνουν».

Ο κ. Χρυσόστομος δεν παραλείπει να στρέψει τα πυρά του και κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει βαφτίσει παιδιά ομόφυλου ζευγαριού έδειξε να συμφωνεί με τις απόψεις του προκαθημένου της Ελλαδικής εκκλησίας.

«Η συμφωνία του παρισταμένου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο ίδιο θέμα αναιρείται από την έμπρακτη ενέργειά του, της βάπτισης δηλαδή νηπίων παιδιών υιοθετημένων από ομόφυλα ζευγάρια, στη Γλυφάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Το θέμα της βάπτισης παιδιών που θα έχουν υιοθετηθεί από ομόφυλα ζευγάρια συζητήθηκε άλλωστε και κατά την έκτακτη σύγκληση της ιεραρχίας και αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στην Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό