18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αγωνία: Ο νεότερος διασωληνωμένος με co – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι μόλις 16 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα και είναι διασωληνωμενος στον Ερυθρό Σταυρό. Αποτελεί σύμφωνα με τους γιατρούς τον νεότερο ασθενή με μηχανική υποστήριξη λόγω της λοίμωξης Co-19, που αναφέρεται στη επιδημιολογικη έκθεση του ΕΟΔΥ της Τρίτης και η οποία περιλαμβάνει 556 διασωληνωμένους.

Ο 16χρονος είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο, που έχει ορισθεί για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με Co-19- και παρέμεινε για λίγες ημέρες σε απλή κλινική. Την Δευτέρα, 24 Μαΐου η κατάσταση του επιβαρύνθηκε και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί σε Μονάδα και να διασωληνωθεί. Οι ευχές όλων μας για να βγει νικητής των συνοδεύουν.

Τόκιο: Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων θα κοστίσει 16,5 δισ. δολάρια

***Όταν ο Δένδιας συναντήσει τον Τσαβούσογλου

Πού θα γίνει η συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου, στις 31 Μαΐου; Μαθαίνω ότι δεν πρόκειται να γίνει στην Αθήνα. Στο τραπέζι του υπουργείο Εξωτερικών έπεσαν στην αρχή δύο τοποθεσίες. Η μία να γίνει η συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και η άλλη στα Χανιά. Έως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές υπήρξε ως πρώτη επιλογή για τα Χανιά, αλλά η οριστική απόφαση θα ληφθεί μόλις επιστρέψει ο κ. Δένδιας στην Αθήνα. Στα Χανιά είναι πολύ πιθανόν εκείνη την ημέρα να βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό που επιλέγονται άλλες πόλεις της Ελλάδας πλην της πρωτεύουσας για τις συναντήσεις με τους Τούρκους τείνει να γίνει κανόνας. Για παράδειγμα η συνάντηση του υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό του την προσεχή Πέμπτη θα γίνει στην Καβάλα.

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομόλογό του θα συζητήσει λεπτομερώς τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, γράφει η Yeni Safak. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η συνάντηση Τσαβούσογλου -Δένδια θα αποτελέσει επίσης προκαταρκτική προετοιμασία για τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

***Και τα ΜΟΕ με την Τουρκία

Στις 26 και 27 Μαΐου, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος κύκλος συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Τα υπουργεία Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν τον 4ο κύκλο συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), από 26 έως 27 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως».

***

Κάηκε η ασφάλεια και ακυρώθηκε η συνέντευξη

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο πριν από την αναχώρηση του Πρωθυπουργού για την Αθήνα. Έλεγε ότι «Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Ο λόγος, σύμφωνα με ενημέρωση, ήταν «λόγω τεχνικού προβλήματος». Και ότι «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει δια ζώσης για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί». Όπως καταλαβαίνετε πήραν φωτιά τα τηλεφώνα. Τεχνικό πρόβλημα στις Βρυξέλλες στη έδρα της ΕΕ; Τι ακριβώς συνέβη; Μαθαίνω λοιπόν όταν όλα ήταν έτοιμα για την καθιερωμένη συνέντευξη του Πρωθυπουργού (μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), στο ισόγειο του κτιρίου, τα φώτα άρχισαν να… τρεμοσβήνουν έως ότου έσβησαν εντελώς. Κάηκε βλέπετε μια ασφάλεια και δεν υπήρχε καθόλου φωτισμός που θα βοηθούσε την τηλεοπτική κάλυψη. Υπήρχε πρόβλημα και με τα μικρόφωνα και έτσι ο Πρωθυπουργός έκανε την ενημέρωση δια ζώσης.

***Τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ

Λαμπρή θα είναι η τελετή στο Ζάππειο, την Πέμπτη για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. Λόγω υγειονομικών μέτρων έχουν κληθεί πολύ λιγότεροι απ΄ότι αρχικά είχε προγραμματισθεί. Θα είναι περίπου 70 άτομα, ανάμεσά τους οι Σαρλ Μισέλ (Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) και Νταβίντ Σασόλι (Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου). Την όλη εκδήλωση συντονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ σε αυτήν αναμένεται να μιλήσουν πέραν των κκ. Σασόλι και Μισέλ, ο Πρωθυπουργός, ενώ μηνύματα θα στείλουν οι Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο προεδρεύων της ΕΕ Αντόνιο Κόστα (πρωθυπουργός της Πορτογαλίας).Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα υπάρξει και έκθεση με φωτογραφίες για τα 40 χρόνια ιστορίας στην Ευρώπη. Όλοι οι εν ζωή πρώην πρωθυπουργοί κλήθηκαν στην εκδήλωση και τους ζητήθηκε να στείλουν και τις δικές τους φωτογραφίες για την έκθεση, ενώ τα ΕΛΤΑ θα εκδώσουν επετειακά γραμματόσημα. Ποιοι θα παραστούν; Εύλογο το ερώτημα με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας εν ενεργεία…

***Λοιπόν μαθαίνω ότι δεν πρόκειται να παραστούν οι περισσότεροι υπουργοί (πλην Πικραμμένου, Γεραπετρίτη, και Δένδια), αλλά έχουν κληθεί εκπρόσωπο των παραγωγικών τάξεων. Έχουν κληθεί Ρομά, ακόμα και φοιτητές και μαθητές και μαθήτριες. Εν συνεχεία θα υπάρξει δείπνο στο Προεδρικό.

***Το τρίτο δείπνο στο Προεδρικό

Θα είναι το τρίτο δείπνο που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εν μέσω της πανδημίας. Είχαν προηγηθεί τα δείπνα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο και με την συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. Μαθαίνω ότι δεν πρόκειται να κληθούν πολλοί. Κάπου 25 άτομα. Αυτή τη φορά θα είναι άλλος ο σεφ που θα ετοιμάσει το μενού. Δηλαδή για κάθε επίσημο δείπνο θα καλείται και διαφορετικός σεφ. Έως τώρα κλήθηκαν στο Προεδρικό να προσφέρουν τις γαστρονομικές τους γνώσεις οι σεφ ο Αλέξανδρος Παπανδρέου (για το δείπνο με τον Αιγύπτιο) και Λευτέρης Λαζάρου (για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση), Ποιο θα είναι το μενού και ποιος ο σεφ; Θα σας ενημερώσω εγκαίρως.

***«Είναι συγκινητικό να ακούς στο Γκελεντζίκ «καλημέρα» στα ελληνικά»

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε στο Γκελεντζίκ, πόλη με μακραίωνη ελληνική παρουσία, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με μέλη της ελληνικής ομογένειας. Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος της επίσκεψης του κ. Δένδια στη Ρωσία, στο Γκελεντζίκ και την Ανάπα, πόλεις στα παράλια του βορείου Ευξείνου Πόντου με μακραίωνη ελληνική παρουσία.Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας βρέθηκε στο ελληνικό πολιτιστικό κέντρο, όπου τον υποδέχτηκαν παιδάκια ντυμένα με παραδοσιακές ελληνικές στολές. «Είναι συγκινητικό να ακούς στο Γκελεντζίκ «καλημέρα» στα ελληνικά από παιδικές φωνές» είπε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

Είναι συγκινητικό να ακούς στο Γκελεντζίκ «καλημέρα» στα ελληνικά από παιδικές φωνές. pic.twitter.com/Uf1TmKfRzr

— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 25, 2021

***

Την Πέμπτη το ελληνικό Σπιτφάιαρ προσγειώνεται στο Τατόι

Εάν τηρηθεί το πρόγραμμα και ο σχεδιασμός την Πέμπτη θα προσγειώνεται στο Τατόι ένα Σπιτφάϊαρ. Το θρυλικό πλέον Σπιτφάϊαρ, με ελληνικά χρώματα που είχε να πετάξει στους ελληνικούς ουρανούς περισσότερα από 68 χρόνια. Η πλήρη ανακατασκευή του έγινε σε ειδικό εργοστάσιο των Σπιτφάϊαρς στην Αγγλία και από την Αγγλία και αφού πετάξει μέσω Γαλλίας, Ιταλίας θα φτάσει στην Ελλάδα την Πέμπτη. Θα κάνει μια προσγείωση στην Κέρκυρα, μετά Ιωάννινα και από εκεί θα πετάξει στο Τατόι. Μάλιστα όταν μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα το συνοδεύουν τιμής ένεκεν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας».

Πάρτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε: Θα πετά συνολικά για δέκα ώρες από την Αγγλία έως και την Αθήνα», τονίζει ο κ. Δημήτρης Κόλιας. «Το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο Τατόι στις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης», συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ», του ιδρύματος που χρηματοδότησε την ανακατασκευή του μοναδικού αυτού αεροπλάνου για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος που θριάμβευσε στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο κυνηγώντας τα γερμανικά Στούκας, θα το φέρει στην Ελλάδα Βρετανός Πιλότος. Η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών, που θα πετούν σε επετειακές εκδηλώσεις το αεροσκάφος «θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί προς το παρόν όλα είναι κλειστά εκεί λόγω πανδημίας». Οσον αφορά την εκπαίδευση θα έχουμε το εξής παράδοξο. Ορισμένοι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας θα εκπαιδεύονται πως θα πετούν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος του Β Παγκοσμίου Πολέμου και άλλοι την ίδια περίοδο θα εκπαιδεύονται σε αεροσκάφη 4,5 γενιάς όπως είναι τα Rafale. Το συγκεκριμένο μαχητικό (MJ755) είχε παραδοθεί στις 27 Φεβρουαρίου 1947 στην τότε Ελληνική Βασιλική Αεροπορία από τον υποσμηναγό της Βρετανικής Αεροπορίας (RAF) Τζορτζ Νταν. Ήταν ένα από τα 77 περίπου καταδιωκτικά Σπιτφάιαρ, που είχε δώσει η βρετανική κυβέρνηση για την ανασύσταση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

***Περπατώντας στο ρέμα με τον Φίλη

Εάν κανείς περπατήσει απόγευμα, τούτες τις ζεστές ημέρες στο ρέμα Χαλανδρίου, είναι πολύ πιθανόν να συναντήσει τον Νίκο Φίλη (που μένει εκεί κοντά) να κάνει το καθημερινό περπάτημά του. Καμιά φορά και με τη συντροφιά κάποιου «συντρόφου» του, όπως προχθές που περπατούσε μαζί με τον Πάνο Σκουρλέτη. Είναι μια περιοχή με πολλούς πολιτικούς. Κάπου εκεί μένει ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου παλαιότερα η Βάσω Παπανδρέου, ο Κώστας Καρτάλης και πολλοί άλλοι. Εκεί μένει, με καθημερινό περπάτημα στο ρέμα και στο Πάρκο Χαλανδρίου, ο Παντελής Βούλγαρης με τη σύζυγό του Ιωάννα Καρυστιάνη που εάν τους συναντήσεις στο δρόμο κάποια ιστορία θα σου πουν για τον Θανάση Βέγγο ή για τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννη ή για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Πάντως να ξέρετε ότι η κουβέντα με τον Νίκο Φίλη είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Για παράδειγμα, όταν τον ρωτάς γιατί καθυστερούν να συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά: «Μετά από πολύ καιρό σήμερα (Τετάρτη) συνεδριάζει η ΚΟ και την άλλη εβδομάδα το Πολιτικό Συμβούλιο». Όταν τον ρωτάς πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση απαντά μονολεκτικά: «Στην αδράνεια…» Όντως τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καιρό να συνεδριάσουν

***

Μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά

Ούτε κρύο ούτε ζέστη θα έλεγε κανείς για την κίνηση των ταινιών στους θερινούς κινηματογράφους κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Ενώ η ανάγκη του κόσμου να βγει έξω είναι προφανής, τα εισιτήρια που κόπηκαν μέχρι και την Δευτέρα 24 Μαΐου ήταν μόλις 16.302. Πολύ μικρό νούμερο ακόμα και με τις μειωμένες προβολές ή την μειωμένη σε θεατές πληρότητα της κάθε αίθουσας λόγω COVID 19. Ωστόσο, προς το παρόν είναι μάλλον νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Πολλά θα κριθούν από την δεύτερη εβδομάδα προβολής που αρχίζει την Πέμπτη. Πολύ καλή πάντως ήταν η παρουσία της ελληνικής ταινίας «Πρόστιμο» που σε οκτώ αίθουσες έφτασε τα 2.300 εισιτήρια. Αντιθέτως, τα 7.795 εισιτήρια σε 31 οθόνες της οσκαρικής επιτυχίας «Η χώρα των νομάδων» είναι μάλλον απογοητευτικά.

Aυτά (δεν) βρέθηκαν από την ΕΛ. ΑΣ στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό