20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αγωνία για τον 10 μηνών όμηρο της Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι συγγενείς του μικρότερου ομήρου της Χαμάς, του μόλις 10 μηνών Κφιρ Μπίμπας, που απήχθη από κιμπούτς στα σύνορα του Ισραήλ κατά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να κρυφτούν σε ένα ασφαλές δωμάτιο, το μωρό, ο 4χρονος αδερφός του και οι γονείς τους Yarden και Shiri απήχθησαν από την οργάνωση.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η οικογένεια δεν ανήκει ανάμεσα στα άτομα που αναμένεται να απελευθερωθούν εντός της ημέρας – στο πλαίσιο της συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα.

Μάλιστα με ανάρτηση του στο X( πρώην twitter) o εκπρόσωπος του IDF Avichai Adraee υποστήριξε ότι η τετραμελής οικογένεια έχει μεταφερθεί στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς και κρατούνται αιχμάλωτοι από άλλη τρομοκρατική ομάδα. Ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε ακριβώς έγινε η μεταφορά τους.

«Παιδιά και μωρά κάτω του ενός έτους που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας για περισσότερες από πενήντα ημέρες κρατούνται αιχμάλωτα από τη Χαμάς. Τους μεταχειρίζεται σαν λάφυρα. Μερικοί έχουν μεταφερθεί σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας», έγραψε ο Adraee.

#عاجل في سجن حماس يتم احتجاز أطفال رضع يبلغون من العمر أقل من سنة واحدة والذين لم يبصروا الضوء منذ اكثر من 50 يومًا. حماس تتصرف بهم وكأنهم غنيمة وفي بعض الأحيان تسلّمهم إلى منظمات إرهابية أخرى موجودة في قطاع غزة.

على سبيل المثال عائلة بيباس الطفلان ذو الشعر الأحمر “الحمر”… pic.twitter.com/zzYBwGUJZi

— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) November 27, 2023

Η Χαν Γιουνίς, αναμένεται να αποτελέσει τον στόχο της επόμενης επίθεση του Ισραήλ. Έτσι εύλογα γεννάται το ερώτημα μήπως τελικά το μωρό έχει άμεση σχέση με μια πιθανή παράταση εκεχειρίας.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό