21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αγωνία για Έλληνα σκιέρ που αγνοείται στη Βουλγαρία, μετά από χιονοστιβάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αγωνία υπάρχει τις τελευταίες ώρες για Έλληνα σκιέρ, ο οποίος αγνοείται στη Βουλγαρία.

Οι ορεινοί διασώστες αναζητούν έναν άνδρα μετά από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς, στο βουνό Ρίλα, δήλωσε η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης (MRS) στο BTA τη Δευτέρα. Στην αποστολή συμμετέχουν δέκα διασώστες, τέσσερα σκυλιά και εθελοντές.

Η αναφορά για τον αγνοούμενο Έλληνα υπήκοο, μέλος μιας ομάδας snowboarding, ελήφθη στις 2 μ.μ.

Ο κίνδυνος χιονοστιβάδων έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών, ανέφερε η MRS.

Σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ, η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη, καθώς το σημείο όπου καταπλακώθηκαν οι σκιέρ ήταν εκτός πίστας και δεν είχε μηχάνημα για να αντιμετωπίζονται οι χιονοστιβάδες. Η χιονοστιβάδα είχε μέγεθος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων, ορισμένοι σκιέρ κατάφεραν να βγουν από το «κλοιό» της χιονοστιβάδας, αλλά ένα άτομο παραμένει θαμμένο κάτω από το χιόνι. Ακόμη δεν έχουν ακριβείς πληροφορίες για το πόσα άτομα βρίσκονταν στην περιοχή, αλλά το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για τέσσερις Έλληνες, σημειώνεται.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου μετέχουν πάνω από 25 διασώστες βουνού με τέσσερις σκύλους. Μετά το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, με την οποία συμβουλεύει τους πολίτες να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς, ενώ όλες οι πίστες είναι κλειστές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό