19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αγχωτική νίκη για Λειψία, τριάρα της Μπόχουμ στη Βόλφσμπουργκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την 13η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, η Μπόχουμ υποδέχθηκε την Βόλφσμπουργκ, Η Γκλάντμπαχ την Χόφενχαϊμ και η Λειψία την σκληροτράχηλη Χάιντενχαϊμ.  

Μπόχουμ-Βόλφσμπουργκ 2-1

Απομακρύνθηκε και άλλο από την επικίνδυνη ζώνη μετά από την επικράτηση της απέναντι από τους «λύκους». Το σκορ άνοιξε στο 19’ ο Όστερχαγκε μετά από ασίστ του Λοσιλά. Το στιγμιότυπο της φάσης αυτής είναι η απίστευτη κομπίνα που έκανε ο σκόρερ, για να αποφύγει τον αντίπαλό του, Σβάνμπεργκ. Μετά από 10 λεπτά ο  Στέγκερ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπερνάρντο με μία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-0 και έβαλε ίσως και το γκολ της αγωνιστικής. Η Βόλφσμπουργκ μείωσε στο σκορ μετά από μία κάθετη μπαλιά του Βιντ, οποίος βρήκε τον Σβάνμπεργκ και εκείνος με τη σειρά του ολομόναχος κρέμασε τον Ρίμαν στο 45+1. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλειδώσουν το παιχνίδι με γκολ του Ατζέι στο 87’ και να πάρουν τρείς πολύτιμους βαθμούς.

Λειψία-Χάιντενχαϊμ 2-1

Η Λειψία άνοιξε το σκορ στο 28’ μετά από κερδισμένο πέναλτι. Ο Οπέντα εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα στην δεξιά γωνία του Μίλερ.  Στο 43’ οι «ταύροι» διπλασίασαν τα τέρματά τους πριν το ημίχρονο με τον Ράουμ να ντριμπλάρει ανάμεσα από δύο παίκτες και να βγάζει την σέντρα για τον Δανό Πόουλσεν που εκείνος με την σειρά του τελείωσε εύκολα την φάση.  Η Χάιντενχαϊμ στο 45+2 μείωσε στο σκορ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαλόνι, ο Γκίμπερ βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Μπλάσβιχ. Η Λειψία παρέμεινε στην 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Χάιντενχαϊμ έπεσε στην 14η θέση, δύο βαθμούς μπροστά από την επικίνδυνη ζώνη.  

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ 2-1

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Πλεά από τον Τούρκο αμυντικό Καμπάκ και εκτέλεσε εύστοχα επίσης ο ίδιος στο 58’. Άμεση ήταν η απάντηση της Χόφενχαϊμ με τον Τοχουμτσού να σεντράρει και να βρίσκει τον Ολλανδό υψηλόσωμο επιθετικό Βέγκχορστ στο 60’. Ο Ενγκουμού επανάφερε την Γκλάντμπαχ στο προβάδισμα μετά από όμορφη σέντρα του νεαρού Λούκας Νετζ στο 80’. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Σεοανέ πλησίασε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και μείωσε την διαφορά και από την σημερινή αντίπαλό της.  

Αποτελέσματα 13ης αγωνιστικής:

Μπόχουμ-Βόλφσμπουργκ 3-1 (Όστερχαγκε 19’, Μπερνάρντο 29’, Σβάνμπεργκ 45+1, Κβάρτενγκ 87’)

Λειψία-Χάιντενχαϊμ 2-1 (Οπέντα (πεν.) 28’, Πόουλσεν 43’, Γκίμπερ 45+2)

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ 2-1 (Πλεά 58’ (πεν.), Βέγκχορστ 60’, Ενγκουμού 80’)

Μπάγερν Μονάχου-Ουνιόν Βερολίνου (αναβλήθηκε)

Στουτγάρδη-Βέρντερ Βρέμης 19:30

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό