22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αγρότες: Πανελλαδική σύσκεψη αύριο στη Νίκαια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας αύριο στις 12:00 το μεσημέρι θα ληφθούν οι αποφάσεις των αγροτών για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους ενώ το απόγευμα στις 17:00 στον Πλατύκαμπο θα γίνει η πρώτη συζήτηση – αποτίμηση των όσων βγήκαν από τη χθεσινή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Οι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι από τα νέα μέτρα που τους παρουσίασε ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντάς τα ως «σταγόνα στον ωκεανό». Ο Σωκράτης Αλειφτήρας – μέλος της Επιτροπής Αγροτών μιλώντας στο Action24 τόνισε πως το μπλόκο θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και πως την ίδια απόφαση, όπως εκτίμησε, θα πάρουν και οι άλλες περιοχές. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τα τρακτέρ να κατέβουν στην Αθήνα και να υπάρξει ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. 

«Δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου…» 

«Δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου από εδώ και πέρα για τους αγρότες. Ανοιχτός διάλογος μπορεί να υπάρχει πάντα αλλά με ανοιχτούς δρόμους» ξεκαθάρισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος ερωτηθείς για το αίτημα των αγροτών να υπάρξει ρύθμιση για 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν γίνεται μία κοινωνική ομάδα να παίρνει ρεύμα κάτω του κόστους…»

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν η τελική και πως δεν θα υπάρξει ούτε άλλη συνάντηση – εκτός από την περίπτωση των παραγωγών της Θεσσαλίας. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό