21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αγρότες πέταξαν άχυρα και κοπριά στο κτήριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Σκληραίνουν τη στάση του οι αγρότες και στην Κοζάνη, οι οποίοι το μεσημέρι της Κυριακής προχώρησαν σε κατάληψη έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι αγρότες, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, αγνοώντας τη βροχόπτωση που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, πέταξαν άχυρα και κοπριά έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου η κυβέρνηση να κάνει δεκτά τα αιτήματά τους. Μάλιστα, οι αγρότες της περιοχής στήνουν μπλόκο με 40 περίπου τρακτέρ στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) Κοζάνης.

Δείτε βίντεο:

Οι αγρότες μοίρασαν ελιές στους οδηγούς 

Οι αγρότες ενόψει της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο δεν χαλαρώνουν τα μπλόκα αλλά αποφασίζουν περαιτέρω κλιμάκωση με τους αποκλεισμούς των κεντρικών οδικών δικτύων. 

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από την Μακεδονία έβγαλαν το μεσημέρι τα οχήματά τους και στα δυο ρεύματα της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών και όπως δηλώνουν, σκοπός τους είναι να κρατήσουν το μπλόκο για οκτώ ώρες. 

Ο οδικός άξονας συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική και τις Κυριακές έχει πυκνή ροή οχημάτων – με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς. 

Αγρότες μοιράζουν ελιές στους οδηγούς που κινούνται από τη Χαλκιδική προς τη Θεσσαλονίκη ζητώντας τους κατανόηση για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού / Φώτο. Τhestival.gr

Σύμφωνα με το thestival.gr αρκετοί αγρότες πλησίασαν τα αυτοκίνητα που προσπάθησαν να περάσουν το μπλόκο και μοίρασαν στους επιβάτες… ελιές ζητώντας τους κατανόηση για το κλείσιμο της Εθνικής οδού.  

Ενόψει της συνάντησης της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι θα  «ξύσει τον πάτο του βαρελιού» για να μειωθούν οι παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. 

Ο πρωθυπουργός πάντως υπενθυμίζει πως τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα, ενώ επισημαίνει πως η συνάντηση πρέπει να γίνει με ανοιχτούς τους δρόμους – αν και οι αγρότες με τη σημερινή κινητοποίησή τους στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να χαλαρώσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό