18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αγορές: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο Χ.Α.

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η απροσδόκητη άνοδος των κινεζικών εξαγωγών αντιστάθμισε τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα τριμήνου και την προειδοποίηση της Air France-ΚLM ότι θα μεσολαβήσουν αρκετά χρόνια μέχρις ότου ανακάμψει η ταξιδιωτική ζήτηση. Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να δίνει μάχη για να κρατηθεί πάνω από τις 600 μονάδες.

Βαρίδι για μία ακόμη συνεδρίαση ο κλάδος των τραπεζών, που κατέγραφε απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας. Απώλειες άνω του 2% και για τις μετοχές του επιμέρους κλάδους πρώτων υλών.

Οι επιδόσεις του Χ.Α. έρχονται σε αντίθεση με την εικόνα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,6%, έχοντας ως στήριγμα τα κέρδη των μετοχών στους κλάδους λιανικής, μεταλλευμάτων και real estate.

Άνοδος σχεδόν 1% για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, κέρδη 0,68% για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Θετικά πρόσημα και σε Παρίσι και Μιλάνο, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,86% και τον FTSE MIB να καταγράφει κέρδη 0,77%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό