17 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αγνοούνται τα ίχνη του Αλεξέι Ναβάλνι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε από την σωφρονιστική αποικία ΙΚ-6 που βρίσκεται στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανατολικά της Μόσχας, αλλά είναι άγνωστο το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ανέφεραν σήμερα, 11 Δεκεμβρίου, οι συνεργάτες του στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Οι συνεργάτες του Ναβάλνι ήταν προετοιμασμένοι για μια πιθανή μεταφορά του σε πιο αυστηρή αποικία μετά την καταδίκη του τον Αύγουστο σε επιπλέον 19 χρόνια φυλάκισης.

«Μάθαμε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ένα σοβαρό περιστατικό που σχετίζεται με την υγεία του. Η ζωή του Ναβάλνι βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη απομόνωση», ανέφερε στο Twitter η Μαρία Πεβτσίχ, πρόεδρος του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς του Ναβάλνι.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, δήλωσε ότι το προσωπικό της φυλακής του έβαλε ορό την περασμένη εβδομάδα, μετά από ζαλάδα που ένοιωσε και ξάπλωσε στο πάτωμα του κελιού του, κάτι που, όπως είπε, έμοιαζε με «λιποθυμία από πείνα».

«Τώρα είναι η τρίτη ημέρα που δεν ξέρουμε πού βρίσκεται. Πριν από αυτό, υπήρχαν τουλάχιστον περιστασιακά επιστολές από τον ίδιο, έστω και λογοκριμένες, αλλά δεν υπήρξε καμία επιστολή όλη την εβδομάδα», έγραψε στο Χ.

Ο Ναβάλνι αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα υγείας, καθώς επέζησε από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα στη Σιβηρία το 2020. Το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι προσπάθησε να τον σκοτώσει και αρνείται να σχολιάσει την περίπτωσή του, λέγοντας ότι αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος κρατούμενος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό