16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αβάσιμες και απεχθείς οι κατηγορίες περί νόβιτσοκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρακολούθησε το βίντεο της χήρας του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, της Γιούλια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς της ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με νευροπαραλητικό παράγοντα νόβιτσοκ.

Όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της Γιούλια Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της πρόσφατης χηρείας της.

Παρ’ όλα αυτά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε ότι οι κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατο του Ναβάλνι, είναι αβάσιμες και απεχθείς.

Η δήλωση «βόμβα» από τη σύζυγο του Αλεξέι Ναβάλνι

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι κρύβει τη σορό του γιατί περιμένει να εξαφανιστούν τα ίχνη από το νευροπαραλυτικό αέριο Νόβιτσοκ με το οποίο τον δηλητηρίασαν.

Я буду продолжать дело Алексея Навального. Продолжать бороться за нашу с вами страну. И я призываю вас встать рядом со мной. pic.twitter.com/aBOIvcYHHk

— Yulia Navalnaya (@yulia_navalnaya) February 19, 2024

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ», υποστήριξε σε δήλωσή της η σύζυγος του πολιτικού αντιπάλου του Ρώσου προέδρου, ο οποίος πέθανε σε φυλακές στον Αρκτικό Κύκλο, με τις ρωσικές Αρχές να υποστηρίζουν ότι έχασε τις αισθήσεις του μετά από περίπατο και στη συνέχεια εξέπνευσε.Είπε ακόμα ότι θα κατονομάσει όλους όσοι τον δολοφόνησαν και το λόγο για τον οποίο το έκαναν.

Η δήλωση αυτή έγινε ενώ οι ρωσικές Αρχές αρνούνται να παραδώσουν τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι στη μητέρα του, η οποία μαζί με τους δικηγόρους του πήγαν στο νεκροτομείο, όπου υποτίθεται ότι φυλασσόταν και εκδιώχθηκαν.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό