18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑΑΔΕ: Η appodixi… ανανεώθηκε – Διαθέσιμη η νέα έκδοση της εφαρμογής

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαθέσιμη είναι πλέον στο Google Play και στο Apple Store η νέα έκδοση της εφαρμογής «appodixi».

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, στη νέα έκδοση, περιλαμβάνονται προσαρμογές, έτσι ώστε η εφαρμογή να:

είναι διαθέσιμη σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS 17.1αναγνωρίζει το QRCode των ΦΗΜ που έχουν αναβαθμιστεί, περιλαμβάνοντας πλέον και την ημερομηνία και ώρα έκδοσης του παραστατικού (Α.1173/2022).

Η ενημέρωση των κινητών συσκευών που διαθέτουν ήδη την εφαρμογή appodixi πραγματοποιείται μέσω του μηχανισμού αυτόματης ενημέρωσης και η οποία προτρέπει τον τελικό χρήστη να επικαιροποιήσει την εφαρμογή.

Ειδικότερα για τους χρήστες της εφαρμογής που λειτουργεί σε iOS 17.1 επισημαίνεται ότι πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσουν την προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής και στη συνέχεια να κατεβάσουν τη νέα έκδοση από το Apple Store.

Τι είναι η appodixi 

Το appodixi είναι η επίσημη ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ, η οποία δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα ελέγχου των αποδείξεων, που λαμβάνουν σε κάθε τους συναλλαγή.

Μέσω αυτής, σκανάρεται κάθε απόδειξη, που έχει εκδοθεί με QR code. Εφόσον οι πολίτες διαπιστώσουν μη-διαβίβαση ή απόκλιση στα στοιχεία της απόδειξης, έχουν την δυνατότητα να την αποστείλουν στην ΑΑΔΕ – ανώνυμα ή επώνυμα – για περαιτέρω έλεγχο.

Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, ενδυναμώνεται η άσκηση του δικαιώματος του πολίτη να ελέγχει τη νομιμότητα των πληρωμών, που κάνει στις συναλλαγές του, για κάθε αγαθό ή υπηρεσία που αγοράζει.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τους πολίτες στα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store (για κινητά με λογισμικό Android) και ΑppStore (για κινητά με λογισμικό IOS, δηλαδή της Apple).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό