14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αίτημα της J&J στον FDA για ενισχυτική δόση εμβολίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με αξιωματούχους που είναι εξοικειωμένοι με τα σχέδια της εταιρείας, η Johnson & Johnson σχεδιάζει να ζητήσει από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές στις αρχές αυτής της εβδομάδας να επιτρέψουν μια ενισχυτική λήψη του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Η εταιρεία είναι η τελευταία από τους τρεις ομοσπονδιακά εξουσιοδοτημένους παρόχους εμβολίων που ζήτησαν επιπλέον δόσεις, εν μέσω αυξανόμενων στοιχείων ότι τουλάχιστον οι ηλικιωμένοι ενήλικες και άλλοι σε ομάδες υψηλού κινδύνου χρειάζονται περισσότερη προστασία.

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι περισσότεροι από 15 εκατομμύρια Αμερικανοί που έλαβαν το εμβόλιο Johnson & Johnson αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο κίνδυνο σοβαρής νόσης από την Co-19. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων την Παρασκευή έχει προγραμματίσει μια συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων στις 15 Οκτωβρίου για να συζητήσει εάν θα χορηγηθεί άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης μιας ενισχυτικής δόσης.

Αυτό είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης να ενισχύσει την προστασία που παρέχεται και από τα τρία εμβόλια. Τον περασμένο μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές επέτρεψαν μια ενισχυτική δόση για πολλούς λήπτες του εμβολίου Pfizer-BioNTech και σκέφτονται να κάνουν το ίδιο αυτό το μήνα για τους λήπτες του Moderna.

Το γεγονός ότι η συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής για την Johnson & Johnson είχε προγραμματιστεί ακόμη και πριν η εταιρεία υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, αντικατοπτρίζει μια ιδιαίτερη αίσθηση κατεπείγοντος στη διοίκηση του κ. Μπάιντεν για την παροχή περισσότερης προστασίας σε όσους έκαναν το εμβόλιο.

: New York Times

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό