16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αίτημα πτώχευσης από τη Vice Media

Ειδήσεις Ελλάδα

Αίτηση πτώχευσης, στο Άρθρο 11, υπέβαλε η νεανική εταιρεία μέσω ενημέρωσης Vice Media στις αρχές της Νέας Υόρκης καταχωρώντας περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους από 500 εκατ. έως 1 δισ. δολάρια.

Ο όμιλος των μέσων ενημέρωσης, με δωρεάν πρόσβαση, στηρίζεται κυρίως στην διαφήμιση για τα έσοδά του. Όμως, τα δωρεάν μέσα είναι περισσότερο εκτεθειμένα στην δυσμενή οικονομική συγκυρία, που ανάγκασε πολλά από τα ιστορικά μέσα να προχωρήσουν σε απολύσεις.

Η αίτηση πτώχευσης σηματοδοτεί μια ακόμη νέα φάση για μια εταιρεία που έχει αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα: κακή διαχείριση, διαμάχες μεταξύ των ιδιοκτητών, κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, συσσώρευση χρέους, φιλόδοξα αλλά ματαιωμένα σχέδια για να είσοδο στο χρηματιστήριο και πάνω από ένα χρόνο αναζήτησης νέου ιδιοκτήτη.

Η εταιρεία, η αξίας της οποίας είχε φτάσει τα 5,7 δισ. δολάρια το 2017, προχωρούσε σε μικρού αριθμού απολύσεις για μήνες και τον Απρίλιο αποδέσμευσε περίπου 100 υπαλλήλους – από τους περίπου 1.500, ανέφερε η Wall Street Journal – καθώς σταμάτησε την παραγωγή του «Vice News Tonight», της κορυφαίας εκπομπής του στο Vice TV. Επίσης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος Νάνσι Ντουμπούκ που διορίστηκε το 2018, αποχώρησε τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Vice Media, η κοινοπραξία δανειστών, η οποία περιλαμβάνει τις εταιρείες Fortress Investment Group, Soros Fund Management και Monroe Capital, θα αναλάβει τον έλεγχο του ομίλου έναντι 225 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτός αν υπάρξει υψηλότερη προσφορά από άλλες πλευρές.

Ο όμιλος Vice θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του κατά την διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό