18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αίτημα για παρέμβαση του Υφυπουργού σχετικά με τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών λογιστών-φοροτεχνικών και προτάσεις για απλοποίηση myDATA

Ειδήσεις Ελλάδα

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αίτημα ΛΣΑ για παρέμβαση του Υφυπουργού σχετικά με τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών Λογιστών-Φοροτεχνικών και προτάσεις για την απλοποίηση της myDATA

Ο Πρόεδρος Μιχάλης Πόλυγγερ συναντήθηκε στις 03/07/2023 με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη και το Διευθυντή Γραφείου Υφυπουργού, κ. Μπάμπη Καούκη, για το σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, από τις διατάξεις του νόμου 4557/2018.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε ότι οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ολική δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών ως υπόχρεα πρόσωπα, θεωρώντας τους συνυπεύθυνους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι το Κανονιστικό Πλαίσιο που αφορά στον κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών δεν έχει ακόμη εκδοθεί και συνεπώς δεν υπάρχουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

Ο Υφυπουργός αφουγκράστηκε την κρισιμότητα της κατάστασης και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει άμεσα με την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ώστε να πραγματοποιηθεί η εκλογίκευση του νομοθετήματος.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA, έγινε γνωστό ότι θα αναληφθούν άμεσες συντονισμένες προσπάθειες με στόχο την απλοποίηση, έτσι ώστε να αποτυπώνονται και να διαβιβάζονται – ανεξαρτήτως λοιπών λεπτομερειών – τα ορθά και συνολικά στοιχεία των εσόδων των επιχειρήσεων.

Από πλευράς του ΛΣΑ, διατυπώθηκαν τα προβλήματα των πλατφορμών e-send και myDΑΤΑ που χρήζουν άμεσης επίλυσης για την επίτευξη της ορθής διαβίβασης των εσόδων.

Για το Λ.Σ.Α.,

Ο Πρόεδρος,Μιχάλης Πόλυγγερ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό