18.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

«Αίμα και άμμος» τα «ντέρμπι αιωνίων», μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 17 φέτος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR έδωσαν ακόμα μια σπουδαία μάχη φέτος και μάλιστα για τέταρτο διαφορετικό θεσμό, αυτόν του Κυπέλλου το οποίο έμεινε στον Πειραιά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ωστόσο, φαίνεται πλέον πως οι δύο «αιώνιοι» έχουν επιστρέψει για τα καλά στις εποχές όπου τα προγνωστικά των φαβορί… πήγαιναν περίπατο και ο ανταγωνισμός ήταν εξαιρετικά υψηλός.

Όντας λίγο μετά τα μισά της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, οι δύο «μεγάλοι» του ελληνικού μπάσκετ έχουν διασταυρώσει πέντε φορές τα ξίφη τους, με το προβάδισμα να είναι οριακό και «ερυθρόλευκο» με 3-2, τη στιγμή όμως που κάθε ομάδα έχει πάρει το δικό της προβάδισμα με τις νίκες που έχει σημειώσει.

Από τη μία είναι οι Κυπελλούχοι Ελλάδος που έχουν κατακτήσει τους δύο, μέχρι στιγμής, τίτλους της σεζόν (Σούπερ Καπ, Κύπελλο Ελλάδας), ενώ έχουν ένα θεωρητικό πλεονέκτημα ευρωπαϊκής ισοβαθμίας με το «διπλό» που πήραν στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της EuroLeague.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι ο Ολυμπιακός είχε νικήσει κατόπιν παράτασης εκείνη το ματς, όπερ και σημαίνει πως δεν υπάρχει σενάριο διαφοράς (δεν μετράει το +10 στο 78-88 του Ολυμπιακού), παρά μόνο προσφέρει την ευκαιρία στους Πειραιώτες να κάνουν το 2/2 στις «αιώνιες» ευρωπαϊκές μονομαχίες παίζοντας στην έδρα τους.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει «χτίσει» τις δικές του προδιαγραφές με τις δύο νίκες που έχει πάρει και συγκεκριμένα με την κατάκτηση του απόλυτου πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι-οφ της Basket League τον Ιούνιο, αν και εφόσον δεν πέσει θύμα μεγάλης έκπληξης στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος από τις λοιπές ομάδες και αλλάξουν τα δεδομένα (δε θα αρκεί η ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για τον τρίτο γύρο).

Όλα τα προαναφερθέντα αποτελέσματα δείχνουν τον μέχρι στιγμής απολογισμό των δύο «αιωνίων» μεταξύ τους αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναιρέσει ή να μειώσει το… δράμα και τον ανταγωνισμό των επερχόμενων συναντήσεων αφού υπάρχει το ευρωπαϊκό ματς δεύτερου γύρου στο ΣΕΦ.

Μάλιστα, έτσι όπως βαίνει η βαθμολογική κατάταξη, (3οι οι «πράσινοι», 6οι οι «ερυθρόλευκοι» μετά από 26 αγωνιστικές με μια νίκη να τους χωρίζουν), η διασταύρωση στα EuroLeague Playoffs είναι πιο πιθανή από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία.

Ενώ, φυσικά, θα υπάρξει η έσχατη μάχη που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι και κατά την οποία θα δοθούν τουλάχιστον τρία δυνατά ντέρμπι στο πλαίσιο των τελικών του πρωταθλήματος (αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη – «βόμβα» μεγατόνων), αφού προηγηθεί και το παιχνίδι του τρίτου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Σε περίπτωση που έχουμε ευρωπαϊκή διασταύρωση στα Playoffs και τόσο αυτά όσο και οι τελικοί του πρωταθλήματος κριθούν στα πέντε ματς (νικητής στις τρεις νίκες) τότε θα έχουμε παρακολουθήσει ακόμα και 17(!) ολόκληρα «ντέρμπι αιωνίων» μέσα σε μια σεζόν. Σενάριο που στηρίζεται σε λίγες πιθανότητες αλλά κάθε άλλο παρά ανύπαρκτο δεν είναι…

Αναλυτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των φετινών «ντέρμπι αιωνίων»:Τελικός Σούπερ Καπ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR 75-511η αγωνιστική EuroLeague: Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 78-88 (74-74 κ.δ.)4η αγωνιστική Basket League: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR 54-6615η αγωνιστική Basket League: Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 85-80Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 58-69

Αλέκος Χρυσικόπουλος 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό