17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ίσως δούμε ένα «easy mode» με την έλευση του Android 15

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τα smartphones να γίνονται σταδιακά ολοένα και πιο πολύπλοκα, είναι σαφές ότι δεν θέλουν όλοι οι χρήστες να ασχολούνται με όλες τις λειτουργίες που προσφέρει η συσκευή τους. Ορισμένοι άνθρωποι, μάλιστα, μπορεί να έχουν ακόμη και προβλήματα που τους εμποδίζουν να αξιοποιήσουν με ευκολία όλα τα πλεονεκτήματα του Android. Γι’ αυτό το λόγο μπορεί να εμφανιστεί μια νέα “εύκολη προρρύθμιση”, η οποία εντοπίστηκε να βρίσκεται υπό ανάπτυξη στη νέα beta του Android 14 QPR3.

Αν και δεν έχουμε δει πώς ακριβώς θα μοιάζει αυτή η νέα εύκολη προρρύθμιση, ο Mishaal Rahman μπόρεσε να ξεθάψει μερικές προκαταρκτικές λεπτομέρειες. Ο ειδικός σε θέματα Android κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στη σελίδα εγκατάστασης για την ειδική λειτουργία και σε ορισμένες γραμμές κώδικα που υποδεικνύουν τι ακριβώς είναι διαφορετικό σε σύγκριση με την κανονική εμπειρία Android, αλλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στην ίδια την εύκολη προρρύθμιση μέχρι στιγμής.

Οι γραμμές στον κώδικα και η περιγραφή στη σελίδα εύκολης προρρύθμισης δείχνουν ότι θα επικεντρωθεί στην αναγνωσιμότητα και την προσβασιμότητα “μεγεθύνοντας τα εικονίδια και το κείμενο, αυξάνοντας την αντίθεση και τα έντονα γράμματα και προσθέτοντας κουμπιά πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης”. Ο Mishaal Rahman αναφέρει επίσης ότι θα αντικαταστήσει το υπάρχον wallpaper με ένα αμιγώς μαύρο, το οποίο αυξάνει περαιτέρω την αντίθεση και την αναγνωσιμότητα.

Αν και η λειτουργία εντοπίστηκε στην έκδοση Android 14 QPR3, το πιθανότερο είναι ότι θα εμφανιστεί στην έκδοση Android 15. Η Google έχει αρχίσει εδώ και καιρό να δοκιμάζει τα μελλοντικά χαρακτηριστικά στις προηγούμενες εκδόσεις του Android. Το γεγονός ότι η λειτουργία δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργική προσθέτει περαιτέρω βάρος στην ιδέα ότι μπορεί να κυκλοφορήσει μετά τον Ιούνιο, όταν και αναμένεται να κυκλοφορήσει το Android 14 QPR3.

Η νέα beta του Android 14 έχει μερικές ακόμη νέες λειτουργίες κρυμμένες στα σκαριά, όπως μια ανανεωμένη έκδοση των chat bubbles στα tablet, διατηρώντας τις συνομιλίες με τους πιο σημαντικούς φίλους και μέλη της οικογένειάς σας σε πιο εμφανή θέση.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό