19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ίμια: Πρόκληση της Άγκυρας – «Κυνηγητό» μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ακταιωρού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένταση υπήρξε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) στα Ίμια ανάμεσα σε σκάφος της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flash.gr τα δυο σκάφη ήρθαν μία ανάσα το ένα από το άλλο μετά από ένα δεκάλεπτο έντασης και κυνηγητού γύρω από τις νησίδες. 

Η νέα πρόκληση των Τούρκων στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η μοναδική των τελευταίων ημερών – καθώς έχουν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά με υψηλόβαθμα στελέχη του λιμενικού σώματος να τα χρεώνουν σε «θερμόαιμους κύκλους» της Άγκυρας.

Σύμφωνα δε, με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σε ένα από αυτά τα επεισόδια χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το «κόκκινο τηλέφωνο».  Ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης επικοινώνησε με τον τούρκο, ομόλογό του, Αλι Γερλικαγιά προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο που θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις. 

Τα τελευταία περιστατικά αξιολογούνται από την Αθήνα καθώς λαμβάνουν χώρα μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης ηρεμίας σε αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο – με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να αναφέρει μάλιστα πως στις συζητήσεις για τη θετική ατζέντα ανάμεσα στις δυο χώρες, περιλαμβάνεται και η προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, έπειτα από την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του στην Αθήνα. 

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του Action 24  «Καταδίωξη του ελληνικού σκάφους» ανακάλυψε η Sozcu

H  ιστοσελίδα της Sozcu πάντως «ανακάλυψε» καταδίωξη του ελληνικού σκάφους από την τουρκική ακτοφυλακή.

Όπως αναφέρει η Sozcu  σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, που κινήθηκε από την Κάλυμνο γύρω στις 13.52, εισήλθε στα «τουρκικά χωρικά ύδατα» και προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια.

Στα 10 λεπτά έντασης, το ελληνικό σκάφος σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο της Sozcu «προσπάθησε 4-5 φορές να προσεγγίσει τα Ίμια»,  και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή με την «παρέμβαση του τουρκικού σκάφους». 

Η ένταση έληξε όταν το ελληνικό σκάφος, κατά τον ιστότοπο, απομακρύνθηκε προς το νησί της Καλύμνου. Μετά το περιστατικό, δύο σκάφη της ακτοφυλακής από τα λιμάνια της Αλικαρνασσού και του Yalıkavak εστάλησαν στην περιοχή των Ιμίων, καταλήγει το δημοσίευμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό