21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

‘Ήταν προνόμιο που προπόνησα την Εθνική, δεν είναι ώρα να μιλήσω για το μέλλον’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γκουστάβο Πογέτ δε θέλησε να αναφερθεί στο μέλλον του μετά την ήττα από τη Γεωργία, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να αναλυθεί τι συνέβη και η γαλανόλευκη δεν προκρίθηκε στα τελικά του Euro 2024.

Η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Euro 2024, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Γεωργία. Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε μετά το ματς ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ήταν ποτέ τυχερό. Ούτε στις κληρώσεις ούτε στα παιχνίδια που έδωσε.

Παράλληλα για το μέλλον του (μιας και το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος του Μαρτίου) ανέφερε ότι δεν είναι η ώρα να μιλήσουν γι’ αυτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ στον ALPHA: Για το ματς: “Τεράστια λύπη. Οι παίκτες είναι συντετριμμένοι. Δεν είχαμε τύχη για δύο χρόνια. Δεν είχαμε τύχη στις κληρώσεις, δεν κερδίσαμε κάποιο ματς από τύχη. Για τους παίκτες το μόνο που έχω να πω είναι ότι έκαναν τα πάντα.

Παίξαμε δύο παιχνίδια, δεν δεχθήκαμε γκολ και κάπως δεν πήγαμε στο Euro. Τους ζήτησαμε να δώσουμε τα πάντα και το έκαναν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγές να βοηθήσουμε την ομάδα. Υπήρξαν κίτρινες, τραυματισμοί, κράμπες. Οι τέσσερις αλλαγές έγιναν λόγω τραυματισμών. Ήταν κι αυτός ένας παράγοντας”.

Για το μέλλον του: “Το μήνυμα είναι προνόμιο να ήμουν σε αυτή την ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον. Πέντε μέρες. Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε. Είναι η ώρα να αναλύσουμε, να δούμε τι συνέβη απόψε”.

Λίγα λεπτά μετά ο Ουρουγουανός τεχνικός μίλησε και στη NOVA και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Μπακασέτας έφερε την Εθνική εδώ, αλλά ήταν ράκος ψυχολογικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πογέτ στη NOVA: Για το αν είναι η πιο δύσκολη στιγμή: “Είναι δύσκολη εξαιτίας της στεναχώριας, είμαστε συντετριμμένοι. Πονάει όταν πηγαίνει η Εθνική σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά”.

Για τις αναγκαστικές αλλαγές: “Μου αρέσει να επηρεάζω το παιχνίδι, είχαμε τρεις κάρτες στην άμυνα, παίκτες με πρόβλημα. Ο Μαυροπάνος αγωνιζόταν με ενοχλήσεις. Ήταν δύσκολο να βοηθήσω την ομάδα. Δώσαμε τα πάντα, είχαμε δύο ματς χωρίς να δεχθούμε γκολ, ωστόσο αποκλειστήκαμε. Μερικές φορές οι αλλαγές δεν φτάνουν. Δεν ήταν γραπτό”.

Για τι σκεφτόταν στη διαδικασία των πέναλτι μετά το χαμένο πέναλτι του Μπακασέτα: “Ο Μπακασέτας μας έφερε εδώ, και να είσαι σε αυτή τη θέση και να χάνεις το πέναλτι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι τώρα ο Μπακασέτας. Ξέρω ότι θα νιώθει υπεύθυνος, αλλά η ευθύνη βαραίνει τον προπονητή”.

Για το μέλλον του: “Ήταν προνόμιο που προπόνηση την Εθνική, ήταν υποστηρικτικός ο κόσμος και ήθελα να τους προσφέρω κάτι. Θα ήταν η ώρα να ξεκουραστούμε και να κάνουμε και να σκεφτούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για όλους”.

Ακολούθως ο Πογέτ μίλησε και στη συνέντευξη Τύπου και φυσικά δεν είχε πολύ μεγάλη διάθεση (εύλογα) για να μιλήσει: “Παίξαμε με τον σωστό τρόπο και λυγίσαμε στη διαδικασία των πέναλτι. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν για τις χώρες τους. Δεν χρειαστήκαμε το VAR με αυτό το ποδόσφαιρο.

Πολύ δύσκολο να έχω άποψη για το αν θα έπρεπε να δοκιμάσω κάτι άλλο, θα αναλύσουμε τον αγώνα. Έπρεπε να κάνω τέσσερις αλλαγές εξαιτίας τραυματισμών, οπότε ήταν περίεργο. Θα σας πω όταν έρθει η στιγμή”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό