23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

‘Ήταν μύθος, όχι μόνο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά για όλο το ποδόσφαιρο’

Ειδήσεις Ελλάδα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΡΑΣ
23.10.2023 | 17:46

Η φιγούρα του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στα μάτριξ του “Στάμφορντ Μπριτζ” κατά τη διάρκεια του λονδρέζικου ντέρμπι ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ
@2023 AP IMAGES/FRANK AUGSTEIN

Τη δική του άποψη για το αποτύπωμα που άφησε ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στο ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Έρικ Τεν Χαχ, με τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τονίζει ότι ο θρύλος της ομάδας εμπνέει τους πάντες στον σύλλογο κάθε μέρα.

Φτωχότερη είναι από το απόγευμα του Σαββάτου η οικογένεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς από τη ζωή έφυγε ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο τελευταίος επιζών του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του Μονάχου το 1958.

Στον -κατά πολλούς- καλύτερο Άγγλο ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του ματς της Τρίτης (23/10) με την Κοπεγχάγη για το Champions League ο Έρικ Τεν Χαχ, με τον προπονητή των “Κόκκινων Διαβόλων” να περιμένει μια έντονη συγκινησιακή φόρτιση στην ατμόσφαιρα του “Όλντ Τράφορντ”, καθώς αυτό θα είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά τον χαμό του θρύλου της ομάδας.

“Αποτελούσε τεράστια έμπνευση για όλα τα μέλη του συλλόγου”, δήλωσε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός, πριν συνεχίσει αναφερόμενος στα αγάλματα που έχουν οι τρεις μεγάλες μορφές της αγγλικής ομάδας, Μπόμπι Τσάρλτον, Ντένις Λο και Τζορτζ Μπεστ, αποτελώντας την “Ιερή Τριάδα” της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στη συνέχεια, αφού εξέφρασε τη θλίψη του και έστειλε τα συλλυπητήριά του στη γυναίκα, τα παιδιά και τα εγγόνια του Μπόμπι Τσάρλτον, εξέφρασε την άποψη ότι: “Αντιπροσωπεύει τα πρότυπα αυτού του συλλόγου. Είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν και αν θρύλοι σαν αυτόν κέρδισαν τους καλύτερους τίτλους, κέρδισαν τα καλύτερα παιχνίδια, σημείωσαν τα καλύτερα γκολ, πρέπει να ακολουθήσουμε αυτά τα βήματα”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό