22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Ήταν με ένα κινητό στο χέρι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκπληκτος με την απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, δήλωσε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας. «Περιμένω με νομική αγωνία την καθαρογραφή της απόφασης, να δω το σκεπτικό και σε ποιο αποδεικτικό στοιχείο βασίστηκε», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Έστρεψε, μάλιστα, τα βέλη του πλην της Προέδρου και στους ενόρκους και κυρίως στις γυναίκες, για τις οποίες είπε ότι έδειξαν ασέβεια προς το δικαστήριο. 

«Ήταν μη αναμενόμενη, από την υπεράσπιση, απόφαση. Εγώ επιμένω πως πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη. Είχα προειδοποιηθεί από την αρχή από συναδέλφους, ότι η κυρία Πρόεδρος, σε όποιο Μικτό Ορκωτό έχει προεδρεύσει, έχει βγάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Δυστυχώς σήμερα δοκιμάστηκε η αντοχή τακτικών δικαστών, αλλά και ο θεσμός των ενόρκων. Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ένορκοι, στην πλειονότητά τους, έδειξαν ασέβεια στη διαδικασία. Ειδικά οι κυρίες ήταν με ένα κινητό στο χέρι και αντάλλασσαν μηνύματα. Το έβλεπα εγώ και το έβλεπαν και άλλοι, σε 98 δικασίμους.

Σε κάθε περίπτωση, είμαι άνθρωπος που ζει στο χώρο της δικαιοσύνης 50 χρόνια και είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την κρίση της Δικαιοσύνης και το κυριότερο από όλα να διατυμπανίσω ότι η κρίση για την κυρία κατηγορουμένη θα είναι αθωωτική.

Έχω πειστεί για την αθωότητά της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε στο δεύτερο βαθμό. Δεν υποβάλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορουμένη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή. Δεν μας ενδιέφερε η μείωση της ποινής, αλλά η ομόφωνη αθώωση» κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό