18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ήπιες απώλειες στην Ευρώπη με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πτώση σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου. Υποχώρησε 0,84% και ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα.

Ο Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,7% , με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους κλάδους να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Τα αυτοκίνητα ηγήθηκαν των απωλειών, σημειώνοντας απώλειες 1,55%, ενώ οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες έχασαν 1,4%. Μετά από άνοδο 0,4% στις πρωινές συναλλαγές, οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωναν πτώση 0,1% το απόγευμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα τη Δευτέρα, υποβοηθούμενος από τις μετοχές του κλάδου υγείας και από μια έκθεση που έδειξε ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε περαιτέρω τον Ιούλιο. Κέρδισε 1,9% τον μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη μειώθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από την έναρξη της πανδημίας, όπως έδειξε νέα έρευνα την Τρίτη.

Ευρωζώνη: Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο η ανεργία

Στη Wall Street ο S&P 500 υποχώρησε, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά κέρδη. Ο γενικός δείκτης έχασε 0,2%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,4%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones κέρδισε 30 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη

Εθνική Τράπεζα: Στα 530 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό