20.2 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

«Ήμασταν…περαστικοί στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας», ισχυρίζονται οι Κροάτες χούλιγκαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην αιματηρή συμπλοκή έξω από το γήπεδο της ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στην Νέα Φιλαδέλφεια είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου φιλάθλων της ΑΕΚ, φέρεται να αρνούνται οι κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογούνται από το πρωί ενώπιον των τριών ανακριτών.

Όπως φέρονται να λένε, είχαν πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους DINAMO ZAGREB  την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, για τον οποίον δεν είχαν εξασφαλίσει εισιτήρια, επειδή υπήρχε απαγόρευση από την UEFA.

«Απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοι σε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα, χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής αρχής. Οι αστυνομικές δυνάμεις,  μας ακολούθησαν και φοβισμένοι από την ένταση και τα καπνογόνα που έριχναν Έλληνες φίλαθλοι, τελικά μας ακινητοποίησαν και στη συνέχεια μας συνέλαβαν».

Ένας εκ των Κροατών κατηγορουμένων υποστηρίζει: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της απόστασης ποιος πραγματικά έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή, αποτρόπαια πράξη, για την οποία λυπηθήκαμε βαθύτατα».

«Tελευταίο αντίο» στον αδικοχαμένο Μιχάλη – Θρήνος στην Ελευσίνα

«Ήμουν για δουλειά…»

Ο  22χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος βρίσκεται στο βασικό κάδρο των υπόπτων για τη δολοφονία του 29χρονου,  φέρεται να ισχυρίστηκε ότι στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας βρισκόταν για δουλειά και πως είχε δώσει ραντεβού με την κοπέλα του  στον σταθμό ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ» για να πάνε στο Γαλάτσι.

«Όσο περίμενα έξω από το σταθμό, άκουσα φωνές, εκρήξεις και φωτοβολίδες και πήγα να δω τι γίνεται. Δε συμμετείχα στα επεισόδια».

Όσο για το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω του, ο 22χρονος υποστηρίζει ότι τον είχε επάνω του για τη δουλειά του.

«Ο αναδιπλούμενος σουγιάς που βρέθηκε επάνω μου, είναι για τη δουλειά μου. Το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου. Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ, είμαι απλός φίλαθλος. Πηγαίνω στο γήπεδο, με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, όποτε βρίσκω φθηνά εισιτήρια. Ζήτω να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών μου, να ελεγχθεί το κινητό μου και να μου πάρουν δείγμα dna, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχω καμία σχέση με τα όσα με κατηγορούν».

«Ήμουν περαστικός…»

Περαστικός από την περιοχή φέρεται να δηλώνει ο 27χτονος Έλληνας επιχειρηματίας στο μαγαζί του οποίου έγινε καταδρομική επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ χθες.

Στο απολογητικό υπόμνημα φέρεται να ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και πως δεν έχει την ουδεμία συμμετοχή  με όσα συνέβησαν στην περιοχή της νέας Φιλαδέλφειας «μεταξύ των εγκληματιών Κροατών, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα, για να σκοτώσουν και να καταστρέψουν περιουσίες, και των κακοποιών οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν φονικό ραντεβού με τους εγκληματίες Κροάτες και ήταν ομοίως ένοπλοι με μαχαίρια, σιδηρολοστούς, ξύλινα ρόπαλα και άλλα επικίνδυνα όπλα, όπως προκύπτει από τα βίντεο, τα οποία κατέσχεσε και εισήγαγε στη δικογραφία η ΕΛΑΣ…»

Ισχυρίζεται ότι εκεί η την ημέρα είχε συναντηθεί με έναν φίλο του στο σπίτι του στην Νέα Ιωνία.

«Ενόσω συζητούσαμε, περί ώρα 11 παρά το βράδυ ακούσαμε δυνατούς κράτους λάμψης, κροτίδες, φωτοβολίδες και εκρηκτικές ύλες από την περιοχή του γήπεδο της ΑΕΚ, οπότε εκ περιεργείας έσπευσα στο σημείο επί της οδού Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και δη στο σημείο προέλευσης του εκκωφαντικού θορύβου, το οποίο απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια, προκειμένου να διαπιστώσω τι συνέβη, καθώς δεν υπήρχε εκείνη την ημέρα αγώνας, ενώ η μνηστή μου που ήταν μαζί μου, με προέτρεψε να την πάω και της είπα να με περιμένει στο σταθμό του Περισσού.

Όταν έφτασα στο σημείο είδα και άκουσα να εκρήγνυνται κροτίδες, να εκτοξεύονται φωτοβολίδες και να ακούγονται κραυγές και βρισιές των εμπλεκομένων, οπότε αποχώρησα φοβούμενος για την σωματική μου ακεραιότητα, και κατευθύνθηκα στο σταθμό του Περισσού κινούμενος επί της οδού Παπαναστασίου και εκείνη τη στιγμή συνέπεσε να μετακινούνται προς τα εκεί τα άγνωστα πρόσωπα, των οποίων δε γνώρισα ούτε καν την εθνικότητα.

Απόλυτο επιχείρημα της αθωότητας μου αποτελεί το ότι αν πράγματι συμμετείχα στα επεισόδια, με τα οποία αποδεικνύεται εκ των ως άνω ότι ουδεμία σχέση έχω, δεν θα εκινούμην προς την οδό Παπαναστασίου αλλά θα εκινούμην προς την οδό Μαγνησίας, αρ. 46, δηλαδή στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, όπως αποδεικνύεται και από τον χάρτη Google Maps που προσκομίζω και επικαλούμαι, όπου εκ του ασφαλούς θα μπορούσα να κρυφτώ με ασφάλεια χωρίς να με ενοχλήσει κανείς, αφού αν συμμετείχα στα επεισόδια θα είχα καταστρώσει και κάποιο σχέδιο διαφυγής μου, καθώς εν αντίθεσει με τους Κροάτες, γνωρίζω πώς να κινηθώ και να προσανατολιστώ στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ομοίως απόλυτη απόδειξη της αθωότητας μου αποτελεί ο ιδιαίτερος σωματότυπος μου, αφού είμαι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ψηλός και θα ήταν εύκολο να διακριθεί αυτός ο σωματότυπός μου είτε από τους αστυνομικούς που διενήργησαν την προανάκριση κατά την μελέτη των εισαχθέντων στη δικογραφία βίντεο, τα οποία αποδεικνύουν όλη την συμπεριφορά των εμπλεκομένων στα επεισόδια, είτε από αυτόπτες μάρτυρες, είτε παθόντες είτε θαμώνες της περιοχής, που θα περιέγραφαν τόσο το σωματότυπό μου όσο και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου, αφού είμαι ο μόνος από τους συλληφθέντες που δεν είχα ούτε κουκούλα, ούτε κράνος που να κρύβει τα χαρακτηριστικά μου, και έτσι να διαπιστωθεί η τύχον παρουσία μου εκεί απο όλη την κίνηση των Κροατών ή πριν φτάσουν στο σημείο που έγιναν τα επεισόδια.

Η όλη εμπλοκή μου στην εν λόγω υπόθεση και η μετέπειτα σύλληψη μου στηρίζεται, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της αστυνομίας, στο ότι είμαι οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και στην αυθαίρετη και ψεύδη μαρτυρική κατάθεση ενός νεαρού αστυνομικού της ομάδας Δρασης της ΕΛ. ΑΣ., Χ.Φ, ο όποιος με είδε να περπατάω σε μια οδό κοντά στο σημείο, όπου έγιναν τα επεισόδια στην Φιλαδέλφεια.

Η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας, καθώς βρέθηκα στην ευρύτερη περιοχή να περπατώ και όχι να τρέχω, χωρίς να φοράω κουκούλα, κράνος, γάντια και κυρίως δεν ευρέθη στην κατοχή μου κανένα μαχαίρι και κανένα σουγιάς από αυτούς που κατασχέθηκαν, κανένα ξύλο, κανένας σιδηρολοστός και κανένα αιχμηρό αντικείμενο. Το μόνο μεμπτό είναι ότι βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή…».

Συνεχίζονται οι απολογίες

Οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώπιον των ανακριτών συνεχίζονται.

Η διαδικασία αναμένεται μαραθώνια, καθώς μέχρι αυτή την ώρα έχουν απολογηθεί περίπου τα 2/3 των κατηγορουμένων.

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση και επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ, που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Οι περίπου 100 οπαδοί πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες εναντίον των αστυνομικών που είχαν φράξει την είσοδο του δικαστικού μεγάρου, ενώ φώναξαν και συνθήματα. Λίγο μετά τις 14.00 αποχώρησαν από το σημείο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό