16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ήλιος με δόντια και προσεχώς χιόνι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακά θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ και στο βορειοδυτικό Αιγαίο και τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία γενικά δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 16 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους, ωστόσο στα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας αναμένεται μερική ηλιοφάνεια και παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 5 – 6 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 13 και τοπικά 14 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 13 με 15 και τοπικά 16 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.

Στην Αττική αναμένεται μερική ηλιοφάνεια με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό