20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Έχω πολεμήσει το λαϊκισμό όλη μου τη ζωή»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ευθεία απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά έδωσε απο βήματος της Ολομέλειας η Ντόρα Μπακογιάννη , υπεραμυνόμενη της κυβερνητικής ρύθμισης για την άδεια παραμονής των μεταναστών στη χώρα μας για να εργαστούν.

«Η επιχειρηματολογία η αντίθετη μιλά για φάρο και πως θα έρθουν και άλλοι μετανάστες. Δεν μας ρωτά κανείς αν θα έρθουν και άλλοι και αν θα καταφέρουν να μπουν και άλλοι», ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας με αυτό το τρόπο στα περί «φάρου προσέλκυσης λαθρομεταναστών» που κατήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός, για να προσθέσει με νόημα πως έχει πολεμήσει το «λαϊκισμό» όλη της τη ζωή και πως τα επιχειρήματα που ακούγονται «στερούνται της αναγνώρισης της σημερινής πραγματικότητας».

Αναφερόμενη δε στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα υπέρ, σημείωσε πως «η δύναμη της Δημοκρατίας δεν είναι μόνο να κάνεις αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία, αλλά να προστατεύεις τα δικαιώματα μειονοτήτων και αυτό θα το κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Φωτ.: Eurokinissi
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απαντούν για την τροπολογία Καιρίδη

Νωρίτερα σήμερα με Δελτίο Τύπου συνεργατών του κ.Αντώνη Σαμαρά, είχε επιβεβαιωθεί ξανάν από την πλευρά τους, ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει αμετακίνητος στην θέση του για την τροπολογία Δημήτρη Καιρίδη, δηλαδή εναντίον της τρίχρονης άδειας παραμονής παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα. 

Το Δελτίο τύπου: 

Αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 :

“Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό