18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Έχω κόκκινες γραμμές, θα το καταψηφίσω»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Φωτιές» έχει ανάψει το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών ενόψει και του διαλόγου που πρόκειται να ανοίξει σήμερα, 10 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , με συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, με υπουργούς, βουλευτές και υφυπουργούς στο μέτωπο των διαφωνούντων.

Για το ενδεχόμενο της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε και η βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Άννα Καραμανλή, αποκλείοντας επί της ουσίας την πιθανότητα να το ψηφίσει ακόμη και αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Η ψήφιση του πολιτικού γάμου πάει μαζί με την τεκνοθεσία και αυτό θα επιφέρει αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο», υποστήριξε αρχικά για να προσθέσει ότι η προσέγγιση στο θέμα από μέρους της γίνεται καθαρά συνειδησιακά, έχοντας καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης το 2017 «Πιστεύω στο πρότυπο, στην πυρηνική οικογένεια, στον πατέρα και τη μητέρα. Αύτη είναι η στάση ζωής μου, δέχομαι την άλλη άποψη αλλά επιθυμώ και οι άλλοι να δέχονται τη δική μου και να μην στοχοποιούνται άνθρωποι που έχουν άλλη άποψη.

Το να σε αποκαλούν οπισθοδρομικό, ακροδεξιό ομοφοβικό σημαίνει ότι και το 50% της κοινωνίας είναι ομοφοβικοί, οπισθοδρομικοί και ακροδεξιοί. Δεν είναι έτσι», υπογράμμισε η Άννα Καραμανλή.

Για την κομματική πειθαρχία που ενδεχομένως θα θέσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η βουλευτής ξεκαθάρισε «σε βαθιά κοινωνικά θέματα έχω κόκκινες γραμμές, θα το καταψηφίσω έτσι και αλλιώς.

Το Σύνταγμα δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε αλά καρτ. Το Σύνταγμα λέει ότι ο βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση. Συνειδησιακά και με βάση τα πιστεύω μου, γιατί ακούω και την κοινωνία και την εκκλησία. Δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική προτίμηση κάποιου ούτε το τι κάνει στο κρεβάτι του. Εγώ δεν θέλω να υπάρχει γονέας 1 και γονέας.

Θα μπορούσαν να ρυθμίζονται κάποια θέματα μέσα στο σύμφωνο συμβίωσης και όταν ο βιολογικός γονέας “φύγει” από τη ζωή, να μπορέσει να περάσει η αναδοχή στον σύντροφο» είπε και συμπλήρωσε «κατανοώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που είχαν αποκτήσει παιδιά από τον γάμο τους τον κανονικό, πριν γίνουν ομοφυλόφιλοι, και αυτά είναι παιδιά, πρέπει να το δούμε. Θα το καταψηφίσω έτσι και αλλιώς, με σεβασμό στην άλλη άποψη», κατέληξε η κ. Καραμανλή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό