20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Έχουμε διαφορές με την Τουρκία, αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλους τομείς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν διαχρονικές δυσκολίες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο χώρες δεν μπορούν να συνεργαστούν σε άλλους τομείς, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο CNN από τη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχουμε μεγάλες διαφορές αλλά θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε μέσω του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας». Έκανε, δε, λόγο για κοινές προκλήσεις, όπως η πολιτική προστασία και κλιματική αλλαγή.

«Έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια με την Τουρκία, την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, δεν είναι εύκολο να επιλυθούν αυτά τα θέματα, αλλιώς θα είχαν επιλυθεί εδώ και καιρό» σημείωσε, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλους τομείς, ούτε χρειάζεται να είμαστε επιθετικοί ο ένας απέναντι στον άλλον».

«Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλους τομείς, αυτό θα ήθελα να πετύχω στη συνάντησή μου με τον κ. Ερντογάν» επέμεινε.

Αναφερόμενος στην οικονομία, είπε ότι πηγαίνει πολύ καλά, προσθέτοντας ότι «μπορέσαμε να σταθούμε στα πόδια μας», ενώ έκανε λόγο για ρεκόρ στον τουρισμό. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η χώρα επλήγη από πλημμύρες και πυρκαγιές.

«Να είστε σίγουρος ότι θα φωνάξω πιο δυνατά από όλους ότι πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα ως Ε.Ε. για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή» τόνισε, ενώ στάθηκε στην ανάγκη μιας παγκόσμιας συμμαχίας.

Ερωτηθείς αν τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τον τουρισμό, είπε ότι «πάντα θα υπάρχει κόσμος που θα θέλει να απολαύσει τον ήλιο της Μεσογείου, το καλοκαίρι της Ελλάδας», ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να μεγαλώνει η τουριστική σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα, στις 18:00 ώρα Ελλάδας, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Το απόγευμα η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν: Τι επιδιώκει η Αθήνα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Πίστη στον διάλογο, καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά δικαιώματα» το μήνυμα της Αθήνας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό