16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έχει γνώση του προβλήματος ενεργοποίησης του Windows OS και ετοιμάζει λύση

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Microsoft έκλεισε το παραθυράκι που επέτρεπε στους πελάτες να ενεργοποιούν τα Windows 10 και 11 χρησιμοποιώντας παλιά κλειδιά των Windows 7, 8 και 8.1. Επιπλέον, η εταιρεία μπλόκαρε τη δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης, εμποδίζοντας όσους χρησιμοποιούσαν εκδόσεις που προηγήθηκαν του Windows 10 να ενημερώσουν σε νεότερες εκδόσεις χωρίς να πληρώσουν τη Microsoft για νέα άδεια χρήσης. Τώρα φαίνεται ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση προκαλεί προβλήματα σε υπολογιστές που δεν θα έπρεπε να επηρεαστούν.

Όπως αναφέρουν αρκετές μαρτυρίες, ορισμένοι χρήστες έχασαν την ενεργοποίηση αφότου άλλαξαν εξαρτήματα του υπολογιστή τους ή έκαναν ενημερώσεις του BIOS. Το χειρότερο είναι ότι οι ψηφιακές άδειες που συνδέονται με τους λογαριασμούς τους στη Microsoft δεν ενεργοποιούν πλέον το λειτουργικό σύστημα, αναγκάζοντάς τους να αγοράσουν άλλο κλειδί ή να καταφύγουν σε αμφιβόλου αξιοπιστίας μεθόδους ενεργοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποστήριξη της Microsoft επιβεβαίωσε ότι μια αλλαγή hardware δεν θα έπρεπε να μπλοκάρει ένα κλειδί άδειας χρήσης.

Η αυτόματη ενεργοποίηση δεν λειτουργούσε, οπότε επικοινώνησα με την υποστήριξη πελατών. Μου είπαν ότι επειδή η άδεια χρήσης του Windows 10 είχε αναβαθμιστεί από το Windows 7 και ότι είχαν διακόψει την υποστήριξη για τα κλειδιά προϊόντος του Windows 7, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την άδεια χρήσης του Windows 10 Pro μετά την αλλαγή hardware. Αναγνώρισαν επίσης ότι η αλλαγή του hardware δεν αποτελεί παραβίαση της άδειας χρήσης του Windows, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανακληθεί ή να τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο η άδεια χρήσης του Windows 10.

Ο Bill Babonas, επικεφαλής product manager του Windows, επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα The Verge ότι η εταιρεία είναι ενήμερη για το πρόβλημα και εξετάζει πιθανές λύσεις:

Η Microsoft έχει ενημερωθεί για τις αναφορές αυτών των χρηστών και διεξάγει έρευνα. Οι χρήστες που αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη πελατών.

Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση ενεργοποίησης του Windows, μεταβαίνοντας στην ενότητα Settings (Ρυθμίσεις) > System (Σύστημα) > Activation (Ενεργοποίηση) > Activation State (Κατάσταση ενεργοποίησης). Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 10 ή 11 χωρίς ενεργοποίηση για κάποιο χρονικό διάστημα, ενόσω η Microsoft εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό