19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Έφυγε» ο μεγάλος Τρέβορ Φράνσις

Ειδήσεις Ελλάδα

Πένθος σκόρπισε στο αγγλικό ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του μεγάλου  Τρέβορ Φράνσις, που συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση δύο συνεχόμενων Κυπέλλων Πρωταθλητριών από την επίσης θρυλική Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ.

Ο σπουδαίος παλαίμαχος επιθετικός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 69 ετών από καρδιακή προσβολή, στο διαμέρισμά του στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ λυπάται βαθύτατα για το θάνατο του δύο φορές νικητή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Τρέβορ Φράνσις. Ένας αληθινός θρύλος της Φόρεστ, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ», ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος που δόξασε και δοξάστηκε.

Ο Φράνσις ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπέρμιγχαμ και στις αρχές του 1979 μεταγράφηκε στην τότε πρωταθλήτρια Αγγλίας Φόρεστ, στην πρώτη μεταγραφή στην Ιστορία Βρετανού ποδοσφαιριστή που κόστισε ένα εκατομμύριο λίρες.

Λίγους μήνες αργότερα πέτυχε το μοναδικό γκολ στη νίκη με 1-0 επί της Μάλμε, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο Φράνσις κατάκτησε επίσης το Σούπερ Καπ Ευρώπης την ίδια χρονιά, αλλά και το Κύπελλο Πρωταθλητριών της περιόδου 1979-80, παρότι δεν έπαιξε στον τελικό με το Αμβούργο, λόγω τραυματισμού στον Αχίλλειο τένοντα.

Το 1981 μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι αντί 1,2 εκατ. λιρών, όμως οι συνεχείς τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να προσφέρει όσα θα μπορούσε, ενώ το συμβόλαιό του ήταν βαρύ για τους Πολίτες, που ένα χρόνο αργότερα τον παραχώρησαν στη Σαμπντόρια.

Στο «Μαράσι» ο Φράνσις έμεινε τέσσερα χρόνια και κατάκτησε το Κύπελλο Ιταλίας το 1985, ενώ στη συνέχεια έπαιξε σε Αταλάντα, Ρέιντζερς, ΚΠΡ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Στις δύο τελευταίες ως παίκτης-προπονητής, φτάνοντας με τη Σέφιλντ ως τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και του Λιγκ Καπ, το 1993. Ύστερα έγινε προπονητής στη Μπέρμιγχαμ για 5,5 χρόνια και είχε άλλη μια θητεία στην Κρίσταλ Πάλας, πριν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

Στην Εθνική Αγγλίας έπαιξε 52 φορές και πέτυχε 12 γκολ. Έχασε λόγω του τραυματισμού στον Αχίλλειο το Κύπελλο Εθνών (EURO) το 1980, αλλά έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, στην Ισπανία, σκοράροντας δις, με Τσεχοσλοβακία και Κουβέιτ.

Τελευταία εμφάνισή του ήταν την άνοιξη του 1986, αλλά ύστερα δεν επιλέχθηκε στην αποστολή για το Μουντιάλ του Μεξικού.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό