31.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Έφτασε το iOS 17.5.1 που επιδιορθώνει σοβαρό σφάλμα σε iPhone και iPad

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple κυκλοφόρησε νέες ενημερώσεις λογισμικού για το iOS και το iPadOS για να αντιμετωπίσει ένα περίεργο σφάλμα που επαναφέρει παλιές φωτογραφίες στην εφαρμογή Photos που έχουν διαγραφεί πριν από χρόνια από τους ιδιοκτήτες τους. Αυτές οι αντίστοιχες ενημερώσεις, iOS 17.5.1 και iPadOS 17.5.1, είναι τώρα διαθέσιμες για λήψη.

Οι ενημερώσεις έφτασαν σχεδόν μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του iOS 17.5 και του iPadOS 17.5 από την Apple. Αρκετές αναφορές χρηστών εμφανίστηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Reddit, υποστηρίζοντας ότι οι νέες ενημερώσεις επανέφεραν παλιές φωτογραφίες σε iPhone και iPad που είχαν διαγραφεί πριν από χρόνια.

Ένας χρήστης του Reddit ισχυρίστηκε ότι πολλαπλές φωτογραφίες από το 2010 επανεμφανίστηκαν ως οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες στο iCloud. Εκπληκτοι από τον τρόπο με τον οποίο επανεμφανίστηκαν διαγραμμένες φωτογραφίες πριν από χρόνια, ορισμένοι χρήστες εξέφρασαν ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σχετικά με τον χειρισμό των δεδομένων των χρηστών από την Apple.

Στις σημειώσεις έκδοσης για τις τελευταίες ενημερώσεις, η Apple ανέφερε ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε λόγω προβλήματος αλλοίωσης δεδομένων:

Αυτή η ενημερωμένη έκδοση παρέχει σημαντικές διορθώσεις σφαλμάτων και αντιμετωπίζει ένα σπάνιο ζήτημα όπου φωτογραφίες που παρουσίαζαν αλλοίωση της βάσης δεδομένων μπορούσαν να επανεμφανιστούν στη βιβλιοθήκη του Photos ακόμη και αν είχαν διαγραφεί.

Συνιστάται στους χρήστες που επηρεάζονται να εγκαταστήσουν την ενημέρωση το συντομότερο δυνατό, μεταβαίνοντας στο Settings > General > Software Update. Η ενημέρωση iOS 17.5.1 είναι συμβατή με το iPhone XS και άνω. Εν τω μεταξύ, το iPadOS 17.5.1 είναι συμβατό με iPad mini 5 και νεότερα, iPad 6 και νεότερα, iPad Air 3 και νεότερα, iPad Pro 10,5 ιντσών και νεότερα και iPad Pro 12,9 ιντσών (2ης γενιάς) και νεότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό