23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έφτασε το τέλος για τις XE, XF και F-Type

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε αυτό το σημείο δεν αποτελεί νέο το γεγονός ότι η Jaguar έχει πολύ μεγάλη ανάγκη για μία γενναία επανεκκίνηση. Η γκάμα της είναι γερασμένη και αποτελείται, κατά το ήμισυ τουλάχιστον, από μοντέλα σε κατηγορίες με φθίνουσα πορεία αλλά η αγγλική εταιρία το γνωρίζει αυτό. Η επανεκκίνηση θα συμβεί και μάλιστα σχετικά σύντομα αλλά πριν έρθει το καινούριο πρέπει να φύγουν τα παλιά και όπως όλα δείχνουν αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει με την διακοπή της παραγωγής των XE, XF και F-Type τον ερχόμενο Ιούνιο. Η… συνταξιοδότηση των δύο sedan και του μοναδικού sports car της Jaguar θα μετατρέψει την αγγλική μάρκα σε μία εταιρία SUV καθώς οι μοναδικές επιλογές για τους πελάτες θα είναι οι I-Pace, E-Pace και F-Pace μέχρι να έρθει το καινούριο, αμιγώς ηλεκτρικό GT κάποια στιγμή εντός του 2025.
Αξίζει να αναφέρουμε ωστόσο ότι οι πελάτες θα μπορούν να αγοράσουν μία νέα XE ή XF για αρκετούς μήνες ακόμα καθώς τα δύο μοντέλα θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα έστω και αν οι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούν να διαμορφώσουν την επιλογή τους σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Η παραγωγή των XE και XF θα συνεχιστεί για μερικές εβδομάδες ακόμα αλλά η διαμόρφωση για όλα τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται θα έρχονται στη ζωή σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει ήδη αποφασιστεί. Με αυτόν τον τρόπο, η Jaguar στοχεύει να έχει μία ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή της με το υπάρχον στοκ αυτοκινήτων να καλύπτει τη ζήτηση μέχρι να παρουσιαστεί η αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα της οπότε και θα πάρει την σκυτάλη από την απερχόμενη γενιά μοντέλων.

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι απώλειες για την Jaguar από τις πωλήσεις των XE, XF και F-Type δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες καθώς η μεν XE πούλησε περί τα 9.935 αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο πέρυσι, η μεγάλη αδερφή της έσπασε το φράγμα των 10.000 πουλώντας 10.918 αυτοκίνητα παγκοσμίως ενώ η F-Type που έχει ήδη κλείσει μία δεκαετία στην αγορά, δεν πούλησε περισσότερα από 2.678 αντίτυπα. Η νέα γενιά μοντέλων της αγγλικής μάρκας δεν μπορεί να έρθει αρκετά γρήγορα λοιπόν καθώς η Jaguar έχει ανάγκη τόσο την ροή κεφαλαίων όσο και την παρουσία στην αγορά τουλάχιστον για εκείνους που δεν επιθυμούν να αγοράσουν ένα SUV. Όπως αναφέρει και ο σοφός λαός, μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται και η απουσία μίας εταιρίας από τόσες πολλές κατηγορίες είναι ένας μικρός θάνατος. Βέβαια, η Jaguar έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον αλλά θα πρέπει να είναι σε καλή οικονομική κατάσταση για να τα υλοποιήσει…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό