23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έφτασε στην Ελλάδα η συνδρομή των 9,99 ευρώ σε Facebook και Instagram

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram θα έχουν διαπιστώσει πως πλέον τους δίνεται η επιλογή να αποκτήσουν τη συνδρομητική υπηρεσία, η οποία αφαιρεί εντελώς όλες τις διαφημίσεις.

Συγκεκριμένα, όλοι οι χρήστες των social media της Meta στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να βλέπουν σταδιακά στους λογαριασμούς τους μηνύματα, με τα οποία τους δίνεται η προαιρετική επιλογή των 9,99 ευρώ τον μήνα, για όποιον δεν επιθυμεί τα δεδομένα του να χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις. Η νέα αυτή επιλογή θα προσφέρεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και η Meta είναι υποχρεωμένη να την κάνει εξαιτίας των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νέα συνδρομή των Facebook και Instagram δεν είναι το Meta Verified που προσφέρει μπλε τικ και άλλα προνόμια. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα νέο πακέτο που αφαιρεί εντελώς όλες τις διαφημίσεις και στα δύο κοινωνικά δίκτυα.

Τι αλλάζει αν εγγραφείτε μέσω iOS ή Android εφαρμογής

Πλέον η επιλογή έγινε διαθέσιμη στην Ελλάδα, με τη Meta να στέλνει σταδιακά ειδοποίηση σε όλους τους χρήστες του Facebook και του Instagram για το τι επιθυμούν να κάνουν από εδώ και στο εξής: Να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες δωρεάν με τα δεδομένα τους να χρησιμοποιούνται για στοχευμένες διαφημίσεις ή να πληρώνουν μηνιαία για να μη βλέπουν διαφημίσεις.

Όσοι αποφασίσουν το δεύτερο και εγγραφούν μέσω browser θα πληρώνουν 9,99 ευρώ τον μήνα, ενώ αν κάποιος εγγραφεί μέσω της iOS ή Android εφαρμογής, η συνδρομή θα ανεβαίνει στα €12.99 ανά μήνα εξαιτίας των τελών που επιβάλει η Apple και η Google.

Η συνδρομή θα υποστηρίζει αρχικά και linked accounts, δηλαδή τη σύνδεση που μπορεί να κάνει κάποιος μεταξύ του Facebook και του Instagram του. Ωστόσο, από την 1η Μαρτίου του 2024 κάθε συνδεδεμένος λογαριασμός θα απαιτεί επιπλέον €6 (για συνδρομή μέσω PC) ή επιπλέον €8 (για iOS και Android).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό