22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έφτασε η ώρα για το ηλεκτρικό Range Rover!

Ειδήσεις Ελλάδα

Απέχουμε ελάχιστα πλέον από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover. Ένα πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό μοντέλο για την αγγλική φίρμα, η οποία υπόσχεται πως θα είναι “το πιο ήσυχο και πιο ραφιναρισμένο” στην ιστορία της και θα προσφέρει παρεμφερείς επιδόσεις με την V8 ναυαρχίδα της. Το Range Rover Electric θα βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούν και οι θερμικές εκδόσεις και σύμφωνα με την αγγλική μάρκα κατά την εξέλιξη του αναμένεται να κατατεθούν οι περισσότερες πατέντες από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της. Τώρα το πολυαναμενόμενο μοντέλο έχει ξεκινήσει ήδη ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα δοκιμών, ένα από τα πιο σκληρά στην ιστορία της φίρμας ώστε να επιβεβαιωθούν οι αντοχές του Range Rover Electric σε ακραίες συνθήκες, σε ακραία περιβάλλοντα ή ακόμα και σε βαθιά νερά, με το ηλεκτρικό SUV να μπορεί να “βυθιστεί” σε νερά βάθους 850 χιλιοστών ισοφαρίζοντας σχεδόν την επίδοση του πιο σκληροπυρηνικού Defender.

Σε αυτό το σημείο η εταιρία δεν αποκαλύπτει πολλές επιπλέον πληροφορίες αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι θα ενσωματώνει μία ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V που θα επιτρέπει υψηλούς ρυθμούς φόρτισης και κατά συνέπεια, χαμηλούς χρόνους. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι τόσο οι μπαταρίες όσο και οι ηλεκτροκινητήρες θα συναρμολογούνται στο νέο “Electric Propulsion Manufacturing Centre” της μάρκας στο Wolverhampton της Αγγλίας ενώ όσον αφορά στο design, δεν περιμένουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με τα θερμικά μοντέλα αν και θεωρούμε δεδομένη την προσθήκη κάποιων ειδικών πινελιών που θα αντικατοπτρίζουν τον διαφορετικό χαρακτήρα του μοντέλου. Κατά τα άλλα, δεν έχουμε να πούμε κάτι περισσότερο εκτός από το ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Range Rover Electric θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα του χαρίζουν δυνατότητες τετρακίνησης.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι σήμερα η Range Rover ανοίγει την λίστα αναμονής για το πολυαναμενόμενο μοντέλο ώστε αυτοί που πραγματικά ανυπομονούν να κάνουν δικό τους ένα Range Rover Electric να έχουν προτεραιότητα όταν φτάσει η ώρα των προ-παραγγελιών. Άγνωστο παραμένει το πότε θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το μοντέλο αλλά κάτι μας λέει ότι η αγγλική μάρκα δεν θα μας αφήσει να μην το μάθουμε…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό