33.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Έφτασε η «Ψυχρή Λίμνη» – Πού θα βρέξει

Ειδήσεις Ελλάδα

Έντονα άστατες θα είναι σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου οι καιρικές συνθήκες λόγω της επέλασης του φαινομένου της «Ψυχρής Λίμνης», το οποίο σήμερα κορυφώνεται.

Προς το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά το δυτικό και βορειοδυτικό αιγαίο θα επικρατήσουν έντονα άστατες καιρικές συνθήκες με μπόρες και τοπικές καταιγίδες ενώ ανά διαστήματα ο καιρός θα παρουσιάζει βελτίωση.

Στο Ιόνιο και το Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι μέτριας έντασης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 29 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος έως νωρίς το απόγευμα με μπόρες και καταιγίδες με τη θερμοκρασία στο κέντρο να κυμαίνεται στους 27 με 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες με μπόρες και τοπικές καταιγίδες και η θερμοκρασία θα είναι στους 24 με 25 βαθμούς.

Δείτε live την πορεία του καιρού

Η πρόγνωση της ΕΜΥΟ καιρός την Κυριακή (26/5)

Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και στα δυτικά – βορειοδυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα κεντρικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 21 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα (27/5)

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό