16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έτσι χτυπούσε η συμμορία των Ρομά που «γκρέμιζε» καταστήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ορμητήριο στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Κιάφα Σπατών είχε η συμμορία των τριών Ρομά που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας, το οποίο προχώρησε σε τρεις συλλήψεις (σ.σ. ανάμεσα τους κι ένας 17χρονος). Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν ακόμη άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και της ΟΠΚΕ, ενώ η δικογραφία αφορά: εγκληματική οργάνωση – συμμορία, κλοπές από κοινού κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα από περισσότερους που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και διαπράττουν αυτές κατ’ επάγγελμα.

Σε βίντεο ντοκουμέντο όπου εξασφάλισε το Flash.gr αποτυπώνεται καρέ – καρέ η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, που από τον Ιανουάριο του 2024 και μέχρι την εξάρθρωσή της εμπλέκεται σε τουλάχιστον 14 κλοπές καταστημάτων και 6 κλοπές οχημάτων από τις περιοχές της Ραφήνας, του Μαραθώνα, των Σπάτων, της Παιανίας, της Παλλήνης, των Γλυκών Νερών και του Κορωπίου.

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι «χτυπούσε» η συμμορία των Ρομά που… γκρέμιζε καταστήματα pic.twitter.com/BOJujQ9mCu

— flash.gr (@Flashgr_) March 29, 2024

Πρόκειται για βίντεο, που μεταξύ άλλων, αξιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη των τριών Ρομά, ενώ όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας «τα μέλη της συμμορίας, νυκτερινές – μεταμεσονύκτιες ώρες αρχικά αφαιρούσαν οχήματα παλαιού τύπου και συγκεκριμένα μάρκας HYUNDAI ACCENT ή TOYOTA COROLLA ή ΤΟΥΟΤΑ STARLET, επιβιβάζονταν μαζικά σε αυτά και μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων Αττικής, όπου και εντόπιζαν καταστήματα που τύγχαναν πρόσφορα για την τέλεση κλοπής, έχοντας εύκολη πρόσβαση και διαφυγή, γυάλινη πρόσοψη (βιτρίνα ή θύρα) και οδηγώντας τα οχήματα κυρίως με οπισθοπορεία, προσέκρουαν με ταχύτητα στις προσόψεις των καταστημάτων, χρησιμοποιώντας τα οχήματα ως “κριό”».

Αξίζει να σημειώσουμε, πως παρά το γεγονός ότι στόχοι-καταστήματα έπαιρναν μέτρα για την προστασία των καταστημάτων τους, (τοποθετώντας κολωνάκια ή σιδεριές), οι κατηγορούμενοι συνέχισαν την δράση τους «χτυπώντας» τα καταστήματα πάντοτε νυχτερινές ώρες, μεταβαίνοντας και θραύοντας με πέτρες ή οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο τη γυάλινη πρόσοψη ή θύρα και αφαιρώντας χρηματικά ποσά και συρτάρια ταμειακών μηχανών.

Τέλος, χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι το σύνολο των συλληφθέντων έχει απασχολήσει ξανά την ΕΛ.ΑΣ. για πλήθος αδικημάτων.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό