19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Έτοιμο και ριζικά διαφορετικό το νέο Lexus GX

Ειδήσεις Ελλάδα

Το GX είναι ο παραμελημένος… γίγαντας της Lexus. Με μήκος που στην τρέχουσα γενιά του πλησιάζει τα 4.90 μέτρα (ελάχιστα μικρότερο από μία BMW X5 για παράδειγμα) μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας αλλά αν αναλογιστείς ότι η τρέχουσα γενιά του παρουσιάστηκε το 2009 και έκτοτε δεν έχει ανανεωθεί ιδιαίτερα, είναι σίγουρα παραμελημένο. Αυτό που κάνει το GX διαφορετικό από τα περισσότερα μεγάλα, πολυτελή SUVs της αγοράς είναι ότι αυτό χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο τύπου σκάλας και κατά συνέπεια, προσφέρει ουσιαστικές εκτός δρόμου δυνατότητες για εκείνους τους τολμηρούς που δεν έχουν πρόβλημα να λερώσουν το πανάκριβο Lexus τους. Έφτασε η ώρα για την ανανέωση όμως και η ιαπωνική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser εικόνες.

Αυτές  δεν μας απαντούν στο ερώτημα αν η νέα γενιά του Lexus GX θα συνεχίσει να βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας αλλά αποκαλύπτουν τουλάχιστον ότι θα διαφοροποιείται σημαντικά από το μοντέλο που αντικαθιστά στον τομέα του σχεδιασμού. Το νέο GX τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεση μας, αποπνέει έναν αέρα… Range Rover χάρη στα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα του εμπρός μέρους που δείχνουν να ενσωματώνονται/συνδυάζονται τόσο με την μαύρη γρίλια όσο και με τον προφυλακτήρα καθώς φαίνεται ότι το φανάρι εκτείνεται μέχρι κάποιο σημείο προς τα κάτω. Η εικόνα δείχνει επίσης το νέο καπό με τις έντονες γραμμές αλλά και τα φαρδιά και τονισμένα φτερά, όλα στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν διέθετε η τρέχουσα γενιά με τον συντηρητικό, θα μου επιτρέψεις να πω, παλιακό design. Ριζικά διαφορετικό είναι και το πίσω μέρος του νέου GX, παρότι η παρεχόμενη φωτογραφία δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Ακόμα κι έτσι όμως, φαίνεται η LED μπάρα που ενώνει τα φανάρια και το λογότυπο της εταιρίας, ολογράφως, σε ένα μαύρο πλαίσιο ακριβώς από πάνω της.

Όπως είναι λογικό δεδομένου ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε καν πότε ακριβώς θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο Lexus GX, δεν έχουμε καμία πληροφόρηση ούτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ελπίζουμε ότι θα διατηρήσει το πλαίσιο τύπου σκάλας όπως προαναφέραμε, πιθανότατα με την μορφή της TNGA-F αρχιτεκτονικής ώστε να συνδυάζει τις αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου με την ποιότητα κύλισης, την άνεση και την “ασφάλτινη” οδική συμπεριφορά που θα του χαρίζουν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις. Εξελίξεις που δίχως αμφιβολία θα περιλαμβάνουν και την τελευταία γενιά των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, infotainment και συνδεσιμότητας της Lexus. Αν το συγγενές Land Cruiser είναι ενδεικτικό πάντως, το Lexus GX δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο με κάποιον V8 κινητήρα αλλά με έναν turbo V6 βενζίνης και έναν επίσης turbo V6, πετρελαίου. Περισσότερα όμως θα μάθουμε όταν η Lexus αποκαλύψει το νέο μοντέλο!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό