16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έτοιμο για ράλι το Mitsubishi L200 Ralliart!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όχι δεν είναι κάποια ευφυολογία ή κάποιου είδους σχήμα λόγου. Η Mitsubishi πρόκειται να αποκαλύψει σε μερικές εβδομάδες το νέο L200 (ή Triton όπως ονομάζεται σε άλλες αγορές) και λίγο μετά την επίσημη πρεμιέρα του το αυτοκίνητο θα λάβει μέρος στο Asia Cross Country Rally – μία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη διοργάνωση που ξεκινά στις 13 Αυγούστου από την Pattaya της Ταϊλάνδης για να διασχίσει παράλληλα με τα σύνορα της ασιατικής χώρας περί τα 2.000 χιλιόμετρα, εκ των οποίων περισσότερα από 1.000 χλμ ειδικών διαδρομών περνώντας στο Λάος και τερματίζοντας μία εβδομάδα αργότερα. Όπως καταλαβαίνεις, είναι μία διαδικασία που δοκιμάζει τόσο το αυτοκίνητο (αξιοπιστία, ανθεκτικότητα και ταχύτητα) όσο και τα πληρώματα και μιας που αναφερθήκαμε σε αυτά, να σημειώσουμε ότι η Mitsubishi που υπερασπίζεται τον τίτλο του νικητή της προηγούμενης χρονιάς θα κατέβει στο Asia Country Rally με τους Hiroshi Masuoka (δις νικητή του Dakar Rally) στον ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή, Chayapon Yotha, Peerapong Sombutwong, Rifat Sungkar και Katsuhiko Taguchi.

Φέτος, η Mitsubishi θα διεκδικήσει τη νίκη με το Triton Group T1 που βασίζεται στη νέα γενιά του ιαπωνικού pickup και η αξίζει να τονίσουμε ότι η προσπάθεια έχει την υποστήριξη του εργοστασίου παρά το γεγονός ότι η ομάδα ανήκει στην ταϊλανδική Tant Sport. Όσο για το γεγονός ότι το πρωτότυπο cross-country όχημα είναι πρακτικά αδοκίμαστο, αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα αφού η Ralliart διενέργησε εξαντλητικές δοκιμές από τις 19 Ιουνίου έως τις 23 του ίδιου μήνα σε μία off-road διαδρομή κοντά στο Εθνικό Πάρκο Khao Yai στην καρδιά της Ταϊλάνδης. Το ολοκαίνουριο Triton rally car έχει ανασχεδιαστεί με νέο αμάξωμα, νέο πλαίσιο και νέο κινητήρα αυξάνοντας δραστικά τις δυνατότητες του ενώ τα 800 χιλιόμετρα που “έγραψε” η ομάδα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, τα περισσότερες σε συνθήκες που είναι πιο σκληρές από αυτές που θα αντιμετωπίσουν αυτοκίνητα και πληρώματα στο επίσημο ράλι, εξασφαλίζουν πως η ομάδα δεν βρεθεί προ εκπλήξεων όταν ξεκινήσουν τα χρονόμετρα. Φέτος δε, οι συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες καθώς το Asia Cross Country Rally θα αναγκάσει τους διαγωνιζόμενους να περάσουν μέσα από πυκνά δάση, λασπωμένους δρόμους και φουσκωμένα ποτάμια καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αύγουστος είναι η εποχή των έντονων βροχοπτώσεων στην ασιατική χώρα.

Εμείς εν τω μεταξύ περιμένουμε την πρεμιέρα του “πολιτικού” Mitsubishi L200 που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου. Η ιαπωνική εταιρία έχει αποκαλύψει σε μεγάλο βαθμό το design της νέας γενιάς (τόσο με την teaser εικόνα όσο και με το XRT Concept που προηγήθηκε) οπότε μένει να δημοσιευθούν και οι πληροφορίες που αφορούν στα μηχανικά. Άγνωστο παραμένει αν είναι αν η συμμετοχή της Ralliart στο ασιατικό ράλι θα οδηγήσει και σε κάποια ειδική έκδοση – απ’ ότι φαίνεται η διάθεση υπάρχει, το θέμα είναι αν υπάρχει και η θέληση από τους υψηλά ιστάμενους και το… λογιστήριο!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό