18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έτοιμη προς κατανάλωση η πρώτη διαστημική σαμπάνια (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στιγμιότυπο από τις δοκιμές της σαμπάνιας σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. 

Η κατανάλωση τροφών και ποτών σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας είναι μια δύσκολη υπόθεση αλλά τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες ώστε οι αστροναύτες αλλά και οι διαστημικοί τουρίστες ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς να μπορούν να απολαμβάνουν κάποια… γήινα εδέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό η γαλλική εταιρεία πώλησης σαμπάνιας GH Mumm σε συνεργασία με τη διαστημική υπηρεσία της Γαλλίας ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας σαμπάνιας που θα μπορεί να καταναλωθεί σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών και δοκιμών η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η διαστημική της σαμπάνια είναι πλέον έτοιμη έχοντας λάβει μάλιστα την έγκριση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Μελετών της Γαλλίας.

Το ποτό βρίσκεται μέσα σε ένα παραδοσιακού σχεδιασμού για σαμπάνια γυάλινο μπουκάλι με τον παραδοσιακό φελλό με τη διαφορά ότι το μπουκάλι έχει ενισχυθεί με ένα ανθεκτικό για την περίσταση τύπο αλουμινίου. Η σαμπάνια αυτή είναι έτσι φτιαγμένη ώστε μόλις το ποτό βγει από το μπουκάλι και συναντήσει συνθήκες μηδενικής βαρύτητας να σχηματίζονται μικρά σφαιρίδια του ποτού τα οποία μπορεί κάποιος να τοποθετήσει σε ένα ποτήρι και να τα πιεί. Η εταιρεία αναφέρει ότι η διαδικασία ανοίγματος του μπουκαλιού με την εκτόξευση του φελλού και την ανάβλυση του ποτού παραμένει η ίδια όπως επίσης δεν αλλάζει φυσικά η υφή, η γεύση, το άρωμα και φυσικά οι φυσαλίδες του ποτού.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές παραβολικές πτήσεις στις οποίες έγιναν οι δοκιμές της σαμπάνιας καθώς αυτή αναπτυσσόταν από την ομάδα των ερευνητών της εταιρείας που πιστεύει ότι το ποτό αυτό θα έχει εμπορική χρήση αφού θα προσφέρεται στους επιβάτες των τουριστικών διαστημικών πτήσεων οι οποίες αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια.

Naftemporiki.gr

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό