20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έτοιμη να ανακοινώσει την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΓ το απόγευμα

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Την Τετάρτη αποχώρησαν περίπου 90 στελέχη, σχεδόν σύσσωμος, ο τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος, ενώ αναμένεται η τελική κίνηση της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται «χολωμένος» με κάποιες τοποθετήσεις στελεχών από τον Στέφανο Κασσελάκη, το στενό περιβάλλον του οποίου αποτελείται από ανθρώπους του Παύλου Πολάκη. Επίσης δεν αποκλείεται να «σκάσει» τις επόμενες ημέρες θέμα μετάθεσης του Συνεδρίου για μετά τον Φεβρουάριο, κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο Νίκος Παππάς.

Η έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας από τον Στέφανο Κασσελάκη επιταχύνει τις εξελίξεις, καθώς πρόθεσή του είναι η δημιουργία ενός άτυπου πολιτικού κέντρου που θα χαράσσει τη στρατηγική.

Ωστόσο, επί της ουσίας, ωθεί την Έφη Αχτσιόγλου να επισπεύσει τις αποφάσεις της για την αποχώρηση ή την παραμονή της στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται η έξοδος να ανακοινωθεί εντός της ημέρας και πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ).

Η Έφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη της ομάδας της σταθμίζουν όλες τις κινήσεις, ώστε να είναι σίγουροι για το επόμενο βήμα και πρωτίστως για τη δυνατότητα συγκρότησης κοινοβουλευτικής ομάδας, ενδεχομένως σε σύμπλευση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε κάθε περίπτωση η «τάση» της Έφης Αχτσιόγλου έχει ξακαθαρίσει πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι βιώσιμη και καθιστά αδύνατη τη συμβίωση.

Πώς θα γίνει η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την Πέμπτη, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα τελειώσουν όλα για την ομάδα Αχτσιόγλου. Η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί με τη δημοσιοποίηση κειμένου – όπως έκανε και η «Ομπρέλα» – μέσω του οποίου θα εξηγήσουν τους λόγους που οδηγήθηκαν στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επόμενο βήμα τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, με επικεφαλής, όπως λένε πληροφορίες, τον Αλέξη Χαρίτση.

Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, με μία θεσμική κίνηση θέλει να τεστάρει και να μετρήσει τις αντιδράσεις των στελεχών που πρόκειται να αποχωρήσουν. Θα προτείνει να συγκροτηθεί ένα πολιτικό όργανο, που θα ονομάζεται «Πολιτικό Κέντρο», επιχειρώντας να κερδίσει πόντους στο «πινγκ πονγκ» επίρριψης ευθυνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό