16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έστησαν… πανηγύρι οι οπαδοί του Ιράκ μετά την πρόκριση της ομάδας τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μεσημέρι της Παρασκευής (09/01), Ιράκ και Ιαπωνία ήρθαν αντιμέτωπες για το δεύτερο ματς του τέταρτου ομίλου του Κυπέλλου Ασίας. Παρά την υπεροχή της Ιαπωνίας σε κατοχή, ευκαιρίες και συνολικά ποιότητα ποδοσφαίρου καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το Ιράκ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη (2-1), η οποία σήμαινε και την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Όπως ήταν λογικό, μετά τη λήξη του αγώνα οι οπαδοί της ομάδας ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5ο λεπτό ο Ιρακινός Αϊμέν Χουσεΐν. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο επιθετικός της Αλ Κούα, Αλ Τζαουίγια πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η Ιαπωνία τα έδωσε όλα αλλά εν τέλει το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου, με σκόρερ τον μέσο της Λίβερπουλ, Ουαταρού Έντο.

Μετά και τη νίκη με 3-1 επί της Ινδονησίας στην προηγούμενη αγωνιστική, όπου Άλι (17′), Ρασίντ (45+7′) και Χουσεΐν (75′) πέτυχαν από ένα τέρμα, το Ιράκ έχει «κλειδώσει» την πρόκριση για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης για 8η (!) συνεχόμενη φορά. Για τη φάση των ομίλων, του απομένει να «δώσει» ακόμα ένα παιχνίδι απέναντι στο Βιετνάμ την Τετάρτη (24/01), με το μόνο που απομένει να καθοριστεί να είναι το αν θα καταλάβει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ινδονησία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βιετνάμ και θα «κονταροχτυπηθεί» με την Ιαπωνία την Τετάρτη(24/01) με σκοπό την απόκτηση του δεύτερου εισιτηρίου για την επόμενη φάση του κυπέλλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό