29 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Έστειλα επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν – Ζήτησα να παρέμβει για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ποιους θέλετε εσείς να κάνουν αυτές τις διαπραγματεύσεις την επόμενη μέρα στην Ευρώπη;»

Στα Βριλήσσια περιόδευσε το μεσημέρι του Σαββάτου (18/05) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι το μόνο κόμμα που μιλά γι’ αυτές είναι η Νέα Δημοκρατία.

«Αυτό έχει την εξήγησή του, γιατί η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και έβαλε το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον, κρατώντας την στην Ευρώπη, ενώ τώρα στόχος είναι να συγκλίνουμε με την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης  αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσουλα Φον ντερ Λάιεν ζητώντας την παρέμβαση της Κομισιόν για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας πολυεθνικών εταιρειών.

«Μόλις σήμερα απέστειλα στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μία επιστολή, με την οποία της ζητώ να διερευνήσει και να παρέμβει για ένα πρόβλημα το οποίο βλέπουμε πια να εντείνεται, που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι πολυεθνικές εταιρείες χρησιμοποιούν τη μεγάλη τους ισχύ για να τιμολογούν, να χρεώνουν μάλλον, σε διαφορετικές τιμές τα ίδια προϊόντα εντός της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς. Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει με ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο πυρήνας αυτού του προβλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στην επιστολή του προς την Φον ντερ Λάιεν, προτείνεται:

Απαγόρευση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στις σχέσεις μεταξύ προμηθευτών και λιανοπωλητών που εδράζονται στη διάκριση μεταξύ των λιανοπωλητών ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασής τους και την εθνική αγορά που εξυπηρετούν και ειδικότερα σε πρακτικές που εμποδίζουν το παράλληλο εμπόριο και τις διασυνοριακές παθητικές πωλήσεις.
Εμπλουτισμός του Ενωσιακού Δικαίου περί προστασίας του ανταγωνισμού με διατάξεις που παρέχουν νέα εργαλεία και εξουσίες στις εθνικές αρχές ανταγωνισμού αλλά και στην ευρωπαϊκή επιτροπή για την αντιμετώπιση των αδικαιολόγητων TSCs.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό