22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Έσπασε» το ραντάρ: Έτρεχε στην Αθηνών

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρεται για ακόμη μία φορά στην οδική ασφάλεια και στην προσπάθεια που γίνεται από την Αστυνομία για βελτίωση της κατάστασης στους δρόμους της χώρας.

Μάλιστα, την εν λόγω ανάρτηση ο κ. Οικονόμου συνόδευσε και με βίντεο από την ΕΛΑΣ, όπου παρουσιάζεται ο τρόπος που μετρούν οι αστυνομικοί με χιλιομετρικό ραντάρ τις ταχύτητες των διερχόμενων οχημάτων.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση ενός οχήματος στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, το οποίο «έγραψε» ταχύτητα… 251 χλμ/ώρα (!), με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η ενεργοποίηση του περιπολικού για τη σύλληψη του οδηγού.

Ο Γιάννης Οικονόμου επισημαίνει στην ανάρτησή του πως «η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ μέτρο του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας», ενώ αναφέρεται και στον οδηγό που έτρεχε με 250 χλμ/ώρα, σημειώνοντας πως στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο.

«Η ρητή εντολή στην ΕΛΑΣ είναι αυτή της μηδενικής ανοχής στην παραβίαση του ΚΟΚ και σε κάθε μορφή παραβατικότητας. Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς και ομοίως και οι βεβαιωμένες παραβάσεις», συμπληρώνει ο υπουργός στην ανάρτησή του.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, το ραντάρ της ΕΛΑΣ πιάνει στη «φάκα» πολλούς… ραλίστες σε δρόμους της πρωτεύουσας:

Τι έγραψε ο Γιάννης Οικονόμου

Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γράφει: «Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ μέτρο του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας.

Η @hellenicpolice πραγματοποιεί συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους, με σκοπό την προστασία οδηγών και πεζών. Σε πρόσφατους ελέγχους εντοπίστηκε οδηγός να κινείται με ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Οι προβλεπόμενες κυρώσεις επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους παραβάτες.

Η ρητή εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή της μηδενικής ανοχής στην παραβίαση του ΚΟΚ και σε κάθε μορφή παραβατικότητας.

Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς και ομοίως και οι βεβαιωμένες παραβάσεις».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό