18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έρχονται οι μπαταρίες για 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η CATL, κορυφαία κινεζική εταιρεία καινοτομίας στον τομέα των μπαταριών, παρουσιάζει το επαναστατικό CIIC (CATL Integrated Intelligent Chassis), σηματοδοτώντας ένα σημαντικό άλμα στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτή η πρωτοποριακή πλατφόρμα ενσωματώνει μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες και ζωτικά εξαρτήματα για να προσφέρει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Σε συνεργασία με την Hozon Auto, η Neta, η πρώτη μάρκα που αγκάλιασε αυτή την καινοτομία, παρουσίασε ένα compact sedan που πέτυχε 994 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια δοκιμών στην Κίνα.

Η ολιστική ενσωμάτωση του CIIC στοχεύει στην αυξημένη αποδοτικότητα, μειώνοντας το κόστος παραγωγής, το βάρος του οχήματος και την κατανάλωση ενέργειας, ενώ παράλληλα μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο.

Πέρα από την Κίνα, η παγκόσμια επέκταση της Neta περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο παραγωγής στην Ταϊλάνδη, το οποίο παραδίδει πάνω από 12.000 οχήματα, αποτελώντας το 20% της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ταϊλάνδης.

Η δυναμική της CATL επεκτείνεται περαιτέρω μέσω της συνεργασίας με τη VinFast, υποδηλώνοντας την υιοθέτηση της αρχιτεκτονικής CIIC.

Με σχέδια για το δικό της λανσάρισμα ηλεκτρικών οχημάτων, η τεχνολογία της CATL αμφισβητεί τον στόχο της Toyota για μπαταρίες στερεάς κατάστασης, υποσχόμενη παρόμοια εμβέλεια μέχρι τα τέλη του 2024, διαμορφώνοντας το μελλοντικό τοπίο της ηλεκτροκίνησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό