19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έρχονται εμπειρογνώμονες για διερεύνηση των Cyprus Confidentials

Ειδήσεις Ελλάδα

H επίσκεψη στην Κύπρο ομάδας εμπειρογνωμόνων, αναμένεται στην Κύπρο, μετά από αίτημα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη , για να ενισχύσει τις κυπριακές Αρχές στη διερεύνηση των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τα «Cyprus Confidentials» του ICIJ για την εμπλοκή της Κύπρου σε σχέση με παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ στο περιθώριο του Μεσογειακού Συμποσίου της BPW, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  είπε ότι την επομένη της κυκλοφορίας των σχετικών δημοσιευμάτων, ο ίδιος ζήτησε την κάθοδο στην Κύπρο ομάδας ειδικών από τρίτη χώρα, οι οποίοι έχουν εμπειρίες σε σχέση με τέτοιου είδους θέματα.

«Χθες το βράδυ είχαμε θετική ανταπόκριση. Ομάδα έρχεται στην Κύπρο, ακριβώς για να ενισχύσει τις κυπριακές Αρχές, όλους αυτούς που ξεκίνησαν ήδη τις έρευνες, στο πλαίσιο της μηδενικής ανοχής σε τέτοιου είδους φαινόμενα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα διερευνηθούν όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Επαναλαμβάνω ότι η φήμη, η αξιοπιστία της χώρας μας, που είναι καθοριστικής σημασίας στον στόχο μας για να προσελκύσουμε επενδύσεις, για να έχουμε μια ισχυρή και ανθεκτική οικονομία, που θα μας επιτρέπει να έχουμε και κοινωνική πολιτική και την πολιτική που θέλουμε στους τομείς της παιδείας και της υγείας που είναι υψίστης προτεραιότητας για ‘μας, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε το όνομα και την αξιοπιστία της χώρας μας», τόνισε.

«Και χαίρομαι που στο αίτημά μου, την επομένη όσων είδαν το φως της δημοσιότητας, χθες το βράδυ ενημερώθηκα για τη θετική ανταπόκριση και φτάνει στη χώρα μας ειδική ομάδα που θα ενισχύσει τις κυπριακές αρχές», σημείωσε τέλος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό