16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έρχεται το νέο VW Scirocco;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen εξετάζει σοβαρά την επανεμφάνιση στη γκάμας της, φυσικά ως ηλεκτρικό, ενός από τα παραδοσιακά σπορ κουπέ της, του Scirocco. Μάλιστα το νέο Scirocco θα έχει ρετρό στυλ που θα παραπέμπει στη δεκαετία του ’70 όταν και πρωτο-εμφανίστηκε, ενώ θα διαθέτει και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικό των ID.

Ενδιαφέρον είναι πως η παρουσίαση του νέου Scirocco εντάσσεται σε μια πιο διευρυμένη ενασχόληση του ομίλου Volkswagen με την κατηγορία των μικρών σπορ ηλεκτρικών μοντέλων, στην οποία εντάσσονται η νέα, 4η γενιά των Porsche Boxster και Cayman, η έκδοση παραγωγής του concept Cupra Dark Rebel, καθώς και το νέο Audi TT της επίσης 4ης γενιάς.

Η βάση του νέου Scirocco δεν θα είναι η νέα πλατφόρμα SSP της Volkswagen που θα χρησιμοποιηθεί και στο ηλεκτρικό Golf. Θα είναι μια ειδική έκδοση της μεγαλύτερης PPE που εξελίχθηκε από τις Porsche και Audi καταρχήν για τις καινούργιες Porsche Boxster και Cayman.  

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία καθώς υποστηρίζει διαφορά μεταξόνια και μετατρόχια, καθώς και διαμορφώσεις με έναν ή δύο κινητήρες, άρα και με τετρακίνηση.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει ονομαστεί E-Core από την Porsche και χαρακτηρίζεται τόσο από τη χαμηλή απόσταση από το έδαφος προκειμένου να εξασφαλίζονται καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά όσο και από τα τονισμένα μαρσπιέ. Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση της μπαταρίας πίσω από την καμπίνα, που θυμίζει τη θέση του κινητήρα στις 718 Boxster και Cayman αλλά και στις προκατόχους τους.  

Ταυτόχρονα η ακαμψία είναι τέτοια που θα καλύπτει και τις ανοιχτές εκδόσεις, καθώς και η Audi θα έχει στη γκάμα της ένα ηλεκτρικό, ανοιχτό ΤΤ.

Oι Boxster και Cayman θα έχουν ένα αυστηρά διθέσιο εσωτερικό, κάτι που θα ισχύει και για το Cupra Dark Rebel αλλά και το TT Roadster, ενώ το κουπέ TT καθώς και το Scirocco θα έχουν θέσεις για τέσσερις άρα και πιο μεγάλο μεταξόνιο.

Σε ότι αφορά το τελευταίο μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο για το σύστημα πρόωσής του αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια βασική έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα και 300 ίππους και μια τετρακίνητη με δύο μοτέρ και 400 ίππους που θα αποτελεί το διάδοχο του Scirocco R.

Το ηλεκτρικό Scirocco θα βρίσκεται στη γκάμα της VW πάνω από το ID.3 και η πιθανή παρουσίασή του, εφόσον πάρει την έγκριση από τους επικεφαλείς του ομίλου, θα μπορούσε να είναι το 2028.

Μια καλή προσέγγιση -οι εξατμίσεις είναι… διακοσμητικές- είναι αυτή των ειδικών της Kolesa.ru, αλλά μακάρι το νέο Scirocco να είναι τελικά πιο ριζοσπαστικό.

Μέχρι τότε ας θυμηθούμε τις μέχρι τώρα γενιές του.   

1η γενιά (1974-1981):

Παρουσιάστηκε το 1974 ως διάδοχος του Volkswagen Karmann Ghia.

Όπως και για το Golf υπεύθυνος για τη σχεδίασή του είναι ο σχεδιαστής του αιώνα Giorgetto Giugiarο.

Η γκάμα του ήταν εκτεταμένη με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, κάτι που συνέβαλε στην εμπορική του επιτυχία. 

2η γενιά (1981-1992):

Παρουσιάστηκε το 1981 με πιο σύγχρονη εμφάνιση

Η καλύτερη αεροδυναμική συνδυαζόταν και με μια πιο δυναμική εικόνα.

Από τα πρώτα VW που απέκτησαν ηλεκτρονικά συστήματα όπως το ABS. 

3η γενιά (2008-2017):

Παρουσιάστηκε μετά από 16 χρόνια από τη διακοπή της παραγωγής της 2ης γενιάς.  

Σχεδιασμός εμπνευσμένος από το πρωτότυπο Iroc.

Γκάμα με κινητήρες turbo.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό