24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έρχεται σύντομα με νέα λειτουργία Stolen Device Protection

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από το λανσάρισμα της έκδοσης iOS 17.2 στα συμβατά iPhone, αλλά σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε για το επόμενο σοβαρό update, το οποίο περιμένουμε στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ίσως το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό που θα φέρει το iOS 17.3 είναι το Stolen Device Protection, μια λειτουργία ασφαλείας που έχει γίνει γνωστή από τις beta εκδόσεις του iOS 17.3. Χάριν σε αυτήν οι χρήστες θα αποκτήσουν ακόμα μία δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που κλαπεί το iPhone τους και ο κλέφτης γνωρίζει το passcode τους.

Ενεργοποιώντας το Stolen Device Protection θα απαιτείται πιστοποίηση μέσω Face ID ή Touch ID για να προχωρήσεις σε οποιαδήποτε σημαντική ενέργεια, όπως να δεις τα passkeys, να διαγράψεις περιεχόμενο, να απενεργοποιήσεις το Lost Mode κλπ. Διαφορετικά, ο κλέφτης θα μπορεί πρακτικά να καπηλευτεί την ψηφιακή ζωή σου αν για κάποιο λόγο γνωρίζει το passcode σου. 

Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, το Stolen Device Protection θα σου ζητά εκ νέου πιστοποίηση μέσω βιομετρικής αναγνώρισης (Face ID, Touch ID) μετά από μία ώρα εάν βρίσκεσαι σε μη γνώριμη τοποθεσία και αν προσπαθείς να εκτελέσεις οποιαδήποτε υψηλής ευαισθησίας ενέργεια (π.χ. να αλλάξεις το password του Apple ID ή να απενεργοποιήσεις το Find My iPhone).

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που θα δούμε στο iOS 17.3 είναι η δυνατότητα δημιουργίας συνεργατικών playlists στην υπηρεσία Apple Music, δηλαδή να φτιάχνεις λίστες με τραγούδια όπου θα μπορούν να συνδράμουν και οι φίλοι σου με νέες προσθήκες ή αφαιρέσεις. Τη συγκεκριμένη λειτουργία την περιμέναμε στο iOS 17.2, αλλά η Apple αποφάσισει να καθυστερήσει λίγο περισσότερο το λανσάρισμα της.

Πιθανότατα δεν θα είναι μόνο αυτά τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 17.3, γι’ αυτό θα περιμένουμε την release candidate έκδοση προκειμένου να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα πριν το τελικό λανσάρισμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό